El Papiolet tindrà noves làmpades de leds per solucionar les apagades

  Degut a una sèrie d'incidències constants s'ha procedit al canvi de l'enllumenat públic al Papiolet

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  Imatge del Papiolet. Foto: Aj. Sant Jaume dels Domenys

  Degut a una sèrie d’incidències constants s’ha procedit al canvi de l’enllumenat públic al Papiolet.

  Entre els mesos de juny i juliol es van produir una sèrie d’apagades a l’enllumenat públic del Papiolet, degut a què es consumia una potència més gran que la potència contractada i aquesta provocava l’apagada de l’interruptor del control de potència (ICP).

  Després de verificar que aquest era el causant de les apagades, es va revisar tota la instal·lació i es va decidir, amb el consell dels tècnics, intentar abaixar la potència canviant les làmpades dels fanals que ja estaven fora de la seva vida útil, per unes de leds que consumeixen molt menys i que per tant redueixen la potència consumida.

  Com que rebre aquestes noves làmpades havia de trigar uns dies, es va desconnectar de manera provisional una part important dels fanals per evitar que es tornessin a produir més apagades.

  Revisada a fons la instal·lació, es va veure que el quadre no tenia la tensió apropiada ja que funcionava a 127 V, quan el correcte seria d’entre 230 i 400. A més, la instal·lació no reunia les condicions adequades per augmentar la potència contractada i per evitar problemes futurs. Paral·lelament es va sol·licitar a Endesa la desconnexió temporal del ICP, mentre es reuneix més informació i es decideix quina és la millor opció per eliminar definitivament els problemes de l’enllumenat públic al nucli del Papiolet.