El nombre de detinguts en l’operació contra el president de la Diputació va ser de 24

    La causa està oberta per delictes de corrupció i enriquiment personal en relació al contracte d'una empresa per part de la institució municipalista presidida per Reñé

    L’operació policial i judicial que va comportar la detenció del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, aquest dimarts es va saldar finalment amb 24 persones detingudes. Segons el TSJC, inicialment estava previst practicar 26 detencions però finalment aquesta xifra es va rebaixar en 2. Així mateix, es van practicar un total de 6 escorcolls entre els quals hi ha el Palau de la Diputació, la seu de l’Organisme Autònom de Recaptació de Tributs, la delegació de Carreteres a Lleida, l’empresa M.J. Gruas, i l’enginyeria Innalba de Mollerussa. La causa està oberta des de 2016 per corrupció i enriquiment personal en relació al contracte d’una empresa per part de la corporació municipalista i la porta el jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida.

    Els 24 detinguts durant la jornada d’ahir dimarts van quedar en llibertat en seu policial i estan a disposició de la magistrada per quan aquesta els citi a declarar. L’operació es va desenvolupar en els partits judicials de Lleida, Balaguer i Solsona. En aquests moments encara no hi ha cap calendari de declaracions previst ja que fonts judicials apunten que hi ha molta documentació per analitzar. La causa sota secret de sumari.