El Museu del Clima i la Ciència de Lleida, escenari inèdit de LaTemporada

  Aquest dissabte, 6 d’abril, el Col·lectiu Free’t i el Cor Euridice combinen música i paisatge en una instal·lació interdisciplinar a ‘Diàleg infinit’

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El Museu del Clima i la Ciència de Lleida s’estrena com a escenari inèdit en la programació de LaTemporada Lleida. Aquest dissabte, 6 d’abril, el Col·lectiu Free’t i el Cor Euridice combinaran música i paisatge en una instal·lació interdisciplinar a ‘Diàleg infinit’.

  Quatre hores, amb entrada gratuïta, en què es combinaran els espais interiors i exteriors de l’equipament. En primer lloc, de 19 a 21 hores, hi haurà la presentació pròpiament de l’espectacle ‘Diàleg infinit’ que, posteriorment, donarà pas a un col·loqui informal del públic amb l’equip artístic que explicarà el procés creatiu. Per finalitzar, hi haurà una festa amb una sessió electrònica amb interacció amb instruments acústics i veus

  ‘Diàleg infinit’ està dirigit per l’Arnau Millà i aquest cop compta amb la dramaturga Maria Capell. L’espectacle mostra la relació completament inestable entre el món visible (que sona) dels artistes, de la gent i el món visible (que sona) del paisatge. El públic podrà entrar a l’espai i es trobarà amb accions que passen simultàniament.

  Col·lectiu Free’t

  El Col·lectiu Free’t és un grup d’artistes de diferents disciplines que basa el seu treball en la improvisació. Tenen un laboratori obert on investiguen la improvisació col·lectiva treballant en la recerca de paràmetres comuns, la influència / interacció entre les diferents disciplines i l’observació dels processos creatius conjunts.

  ​Una de les eines que utilitzen per a les seves creacions és el Soundpainting, un llenguatge de signes multi disciplinar de composició en viu. Aquest llenguatge és après i interpretat pels músics, ballarins i artistes visuals; comprèn més de 1200 signes que s’utilitzen per generar, organitzar i desenvolupar el material en les creacions en directe.

  Des de 2017 és una companyia resident de l’Auditori Enric Granados de Lleida.

  Cor Euridice

  El Cor EURIDICE es va crear l’any 1993 amb la voluntat d’oferir als alumnes i exalumnes de l’Escola Municipal de Música de les Borges Blanques, la possibilitat de formar un cor de cambra. Iniciat com a cor mixt s’ha consolidat però com a cor femení.

  L’any 2006 assumeix la direcció Dolors Ricart amb la qual s’amplia el repertori des de gòspel, versions de pop i rock fins a música del segle XX.

  Darrerament, el Cor Euridice es caracteritza pels concerts en espais únics, amb personalitat i característiques acústiques ben especials: Museu Arqueològic de Catalunya, Cisterna del Convent d’Agramunt, Biblioteca- Fonoteca de l’Auditori Enric Granados, pavelló Francesc Macià de les Borges Blanques en la Cantata 1714-2014.300 anys vencent, Espai Orfeó de Lleida, dins la Temporada de tardor 2015, entre altres.