El municipi d’Albesa serà objecte d’un cribratge massiu arran de l’increment de positius dels darrers dies

  Està previst que s'efectuï dijous amb l'objectiu de detectar casos asimptomàtics, segons l'alcaldessa

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  El municipi d’Albesa (Noguera) serà objecte d’un cribratge massiu arran de l’increment de positius de covid-19 detectats els darrers dies, segons ha avançat Ràdio Lleida i ha confirmat a l’ACN l’alcaldessa. Eugènia Puig-gròs ha explicat que efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) es desplaçaran dijous a la població on efectuaran proves PCR a una part dels veïns del municipi.
  L’objectiu és detectar casos asimptomàtics que poguessin haver-hi al municipi i tallar, d’aquesta manera, les cadenes de transmissió del virus. L’alcaldessa ha indicat que en els últims dies s’han detectat més d’una quinzena de nous casos que tindrien l’origen en un mateix focus.
  Des del consultori s’ha fet una crida al conjunt de la la població que hi vulgui participar per tal que s’inscriguin, però sobretot s’adreça a aquells col·lectius més vulnerables com ara gent gran o temporers que estan treballant en la campanya de la fruita al municipi. De moment ja s’han inscrit una cinquantena de persones.

  L’objectiu és “fer una radiografia i veure en quins col·lectius i edats” hi ha més incidència del virus. Les proves PCR als veïns està previst que es portin a terme durant dijous al matí al consultori mèdic d’Albesa, segons Puig-gròs. Des de Salut, però, han indicat que s’està estudiant fer aquest cribratge a Albesa i que la decisió encara no és defintiva.

  Segons les dades de Salut, des de l’inici de la pandèmia s’han confirmat 49 positius de coronavirus en aquest municipi de la Noguera, més d’una quinzena en els darrers dies. Cal recordar que l’Ajuntament va decidir la setmana passada suspendre la festa major, que s’havia de celebrar entre el 14 i el 17 d’agost. Des de l’Ajuntament no es mostren preocupats malgrat l’increment dels darrers casos ja que provenen d’un mateix focus, segons ha explicat l’alcaldessa.

  Salut ha dut a terme en les darreres setmanes cribratge generalitzats a la regió sanitària de Lleida als municipis de Sunyer (Segrià) i Torregrossa (Pla d’Urgell). Des del departament van anunciar la setmana passada la intenció de fer-ne en algun municipi de la Noguera, del Pla d’Urgell i a la ciutat de Lleida. A banda, des de Salut també s’han dut a terme cribratges i se’n continuen fent en centrals fruiteres i residències del territori.