El món rural posa en alerta el futur de la pagesia en una manifestació a Lleida

  Manifestació en defensa de la pagesia girant cap a avinguda d'Estudi General. ROGER BLAZQUEZ AUDIOVISUAL.

  El món rural reclama que se’ls hi doni la importància que mereixen i diuen “prou” a la situació que actualment estan vivint, alhora que posen en alerta el futur del sector arreu del territori. La pitjor crisi en els últims 50 anys, fa que la pagesia reclami un canvi estructural que faci possible la viabilitat de treballar la terra.

  La plaça Sant Joan de Lleida s’ha omplert aquest matí amb agricultors de tota la província, de la franja i Aragó. Tots els sindicats agraris, la consellera d’Agricultura, la patronal i desenes d’alcaldes de diferents municipis han secundat la mobilització sota el lema “Salvem la Pagesia”, que pretén aconseguir preus més justos i una millor qualitat del treball.

  A primera hora del matí han arribat cinc columnes de tractors, procedents de diferents poblacions de la província, que han omplert el Pont Vell, Rambla de Ferran i l’avinguda Blondel.

  Pere Roqué, president d’Asaja, ha alertat que “s’està davant de la liquidació del món rural si no es canvia l’estructura”. En el mateix sentit, el representant de la JARCCOAG ha lamentat que els pagesos hagin començat la campanya desmotivats, a més, ha alertat que no hi ha relleu generacional.

  La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha interpel·lat els productors per tal d’aconseguir una “revolució alimentària”. Jordà també ha celebrat l’anunci del ministre d’Agricultura, Luis Planas, que l’Estat modificarà la Lleida de la cadena alimentària, a la mateixa vegada ha lamentat que hagi arribat “tardíssim” i s’ha motrat confiada en el fet que en la modificació de la llei no es posin “línies vermelles” per evitar que els agricultors cobrin pels seus productes menys del que els costa produir-los.

  Després dels parlaments s’ha iniciat una manifestació per avinguda Blondel, seguint per avinguda Madrid, girant a avinguda de l’Estudi General, Doctora Castells i, finalment, avinguda de les Garrigues fins al punt inicial.

  Us deixem amb un seguit de fotos cedides per Roger Blazquez Audiovisual:

  Teresa Jordà i Joan Talarn escoltant els parlaments a la manifestació en Defensa de la pagesia. ROGER BLAZQUEZ AUDIOVISUAL.
  Manifestació en defensa de la pagesia girant cap a avinguda d’Estudi General. ROGER BLAZQUEZ AUDIOVISUAL.
  Assistents als parlaments a la plaça Sant Joan. ROGER BLAZQUEZ AUDIOVISUAL.
  Miquel Pueyo donant la benvinguda a la ciutat al món rural. ROGER BLAZQUEZ AUDIOVISUAL.
  El president d’Asaja en els parlaments a la plaça Sant Joan. ROGER BLAZQUEZ AUDIOVISUAL.