El maig festiu a Lleida genera un impacte econòmic d’uns 3 milions d’euros

  L’ocupació hotelera registra una mitjana del 80% durant aquest mes i la ciutat vol aprofitar celebracions com ara la Fira de Titelles, l'Aplec del Caragol o Moros i Cristians per posicionar-se com a destinació de cap de setmana

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El mes de maig a Lleida és el més complert en quant a festivitats i enguany l’impacte econòmic a la ciutat ha estat d’uns 3 milions d’euros, dels qual uns 1,8 milions  se’n deriven de l’ocupació hotelera, la qual s’ha situat en una mitjana del 80% durant aquest mes. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el tinent d’alcalde, Rafel Peris, han presentat aquestes dades tot destacant que unes 500.000 persones, entre lleidatans i gent vinguda de fora, han participat en els diferents esdeveniments festius, lúdics i esportives que ha acollit la ciutat. Entre les festivitats celebrades a la capital del Segrià al mes de maig s’hi troben la Festa Major de Sant Anastasi, la Festa de Moros i Cristians, la Fira de Titelles i l’Aplec del Caragol, unes festes a les quals enguany s’hi ha tornat a sumar el Campionat d’Espanya de Basquet en la categoria cadet masculí.

  Rafel Peris apunta que aquest mig milió de participants en les diferents festivitats suposa un increment en respecte al nombre registrat l’any anterior, al mateix mes del 2017. L’Aplec del Caragol ha estat l’esdeveniment que més visitants ha atret a la ciutat amb un total de 200.000, seguit dels 110.000 participants durant la Festa Major, les 40.000 de la Fira de Titelles i  les prop de 20.000 de la Festa de Moros i Cristians. Altrament, el Campionat d’Espanya de Bàsquet cadet masculí va comptar amb la participació de 650 joves, als quals s’hi van sumar els seus familiars.

  Pel que fa a l’activitat hotelera, Àngel Ros afirma que s’ha registrat una mitjana d’ocupació del 80% durant el mes de maig i que ha generat un impacte econòmic directe en el sector de gairebé dos milions d’euros. Així mateix, estima que l’impacte econòmic d’aquest mes de maig festiu a la ciutat ha estat d’uns 3 milions d’euros.

  Aquest increment de visitants també s’ha reflectit en alguns dels principals atractius turístics de la ciutat de Lleida. El Turó de la Seu Vella ha registrat la visita o participació en algun del actes que ha acollit d’un total de 45.742 persones entre els mesos de gener i maig. Aquesta xifra suposa un increment del 22% respecte als mateixos mesos de l’any passat, tot i que segueix destacant el mes de maig amb 15.603 visitants i assistents concretament, una xifra que representa un increment del 37%, unes 4.176 persones més.

  També cal destacar el Castell dels Templers, a Gardeny, el qual ha rebut la visita d’unes 1.275 persones durant el maig. Així mateix, el Castell ha doblat, respecte al maig de l’any anterior, el nombre de participants en les diferents visites culturals i històriques que organitza la Turisme de Lleida els caps de setmana. D’altra banda, l’Oficina de Turisme de Lleida ha atès unes 3.600 persones durant el maig, de les quals unes 500 han coincidit amb el cap de setmana de la Fira de Titelles i un centenar menys durant l’Aplec del Caragol.

  Finalment, el tinent d’alcalde Rafel Peris, explica que des de l’Ajuntament de Lleida mantenen l’aposta de comptar amb la presència de periodistes nacionals, estatal o internacionals especialistes mitjançant els anomenats “press trips”. Aquest reporters estan especialitzats en els diferents actes festius, gastronòmics i culturals que Lleida acull tant durant el maig com la resta de l’any. En aquest sentit, Peris afirma que enguany aquests van poder visitar i han donat a conèixer l’Aplec del Caragol, la Festa de Moros i Cristians, la Fira de Titelles o la Festa Major de Lleida.