El MACBA lamenta que se’l faci servir com a “cap de turc” en el conflicte amb Ciut’art

  Constaten que no poden donar resposta a la reivindicació dels treballadors perquè l'administració "està congelada"

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  El gerent del MACBA, Josep Maria Carreté, ha assenyalat aquest dimarts que la situació pel que fa la vaga de treballadors subcontractats per l’empresa Ciut’art està “encallada”. De fet, ha assegurat que no entenen perquè se segueix mantenint la vaga. Per una banda, Carreté ha assenyalat que “la vaga era contra d’uns plecs molt beneficiosos pels treballadors” i, per altra banda, ha recordat que la vaga anava contra l’empresa Ciut’art que “ha prestat serveis al museu, però que no s’ha presentat en el concurs i ja no treballarà aquí” després del 21 d’octubre. Carreté també ha lamentat que se’ls faci servir “com a cap de turc” quan no poden donar resposta a la reivindicació de contractar “perquè l’administració està congelada. És impossible”. En aquest sentit, ha reconegut que estan “molt sorpresos” i creu que no s’ho mereixen.
  El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i l’Arxiu Històric de la ciutat van anunciar el passat 6 de setembre que mantenien la vaga indefinida per les condicions laborals dels treballadors subcontractats per l’empresa Ciut’art després que no hi hagi hagut acostament de posicions entre les parts a la reunió que va tenir lloc a la seu de la Inspecció de Treball.

  “La vaga era en contra d’uns plecs molt beneficiosos pels treballadors recollint el que va sortir de les negociacions entre sindicats, empreses i administració i no entenem perquè s’anava en contra d’aquestes millores clares”, ha assenyalat Carreté.

  El gerent del MACBA ha apuntat que la vaga anava en contra de Ciut’art, que no s’ha presentat al concurs per seguir al museu. Per tant, ha assenyalat que “aquesta empresa no treballarà aquí i la nova que entri arribarà amb aquestes condicions laborals molt millorades en relació les que tenien”.

  Carreté també ha recalcat que si els treballadors volen ser contractats per l’administració forma part d’una altra cosa. “Potser en aquell moment han de fer la vaga davant la Generalitat o el Ministeri de torn”. En aquest sentit, ha declarat que no poden contractar unes persones perquè “l’administració està congelada. Ens utilitzen com a cap de turc quan no podem donar resposta a aquesta reivindicació”. Així mateix, ha afirmat que el MACBA és “un espai molt icònic dins la ciutat, i hi ha unes responsabilitats amb els públics i amb tota la gent que ens ve a visitar i al treballadors de la casa que creiem que s’està vulnerant”.

  Ha recordat que el 21 d’octubre s’acaba el contracte que té l’empresa Ciut’art amb el MACBA. “Tothom té dret a vaga però ens atribueixen poders que no tenim, ja que la capacitat de contractar directament a la gent no la tenim ni de broma i en aquest país tothom vol ser funcionari públic però desgraciadament no pot ser i qui menys poder de decisió té és un museu”