El jurat desqualifica l’obra premiada i tria un nou cartell de la Festa Major de Sant Bartomeu

  Per l’incompliment de les bases del concurs

  Imatge del nou cartell guanyador. CEDIDA

  El jurat del Concurs del cartell i de la portada del llibre de la Festa Major de Sant Bartomeu ha decidit desqualificar l’obra inicialment guanyadora en comprovar-se que era una reproducció parcial d’obres trobades a Internet. Segons l’article 4.2 de les bases, “el treball presentat ha de ser una idea original i que no sigui una reproducció total o parcial d’altres obres ja executades amb anterioritat”. El Jurat també ha comprovat que el participant incomplia l’article tercer, referent als participants: “poden participar totes les persones que ho desitgin, sempre que hagin complert els 18 anys en el moment de la presentació del disseny”.

  El Jurat es va reunir ahir a la tarda i va decidir proclamar un nou guanyador, el disseny que va resultar segon classificat en les votacions inicials.

  El nou cartell és obra de Xavier Lorente, qui va arribar a Roda de Berà a l’octubre de l’any passat amb la seva família per viure-hi i teletreballar. El disseny d’aquest programador i aficionat al disseny gràfic vol representar la sortida del túnel que ha estat la pandèmia “vol ser una sortida plena de llum després d’un any i mig complicat. Encara es veu llunyana, però ja la podem veure”, explica Xavier. “El disseny pot semblar una mica psicodèlic, però també ho ha estat la situació que ens ha tocat viure”, assegura.

  El premi, un xec de 150 euros, es lliurarà durant un acte públic que tindrà lloc el 22 d’agost, a les 20 hores, a la plaça dels Pins.