El Gran Recapte necessita 4.500 voluntaris a les comarques de Tarragona

  Actualment hi ha uns 2.000 voluntaris inscrits i el Banc d'Aliments anima a la gent a apuntar-s'hi

  Des del Banc d'Aliments de les comarques de Tarragona fan una crida per arribar als .500 voluntaris pel Gran Recapte. Foto: JC

  El pròxim 22 i 23 de novembre arriba l’11a edició del Gran Recapte d’Aliments, la campanya solidària de recollida d’aliments bàsics que cada any es fa per ajudar els més necessitats. El president del Banc d’Aliments a les comarques de Tarragona, Eusebio Alonso, ha explicat que enguany hi haurà 344 centres col·laboradors a tota la província, destacant els 55 que hi haurà a la ciutat de Tarragona i els 36 de Reus.

  Per poder tirar endavant la campanya, des del Banc d’Aliments fan una crida per arribar als 4.500 voluntaris, ja que actualment només hi ha uns 2.000 inscrits.”A la província de Tarragona encara falta el 50% del voluntariat necessari, però si mirem Tarragona ciutat, la xifra augmenta fins al 70%, ha explicat el vicepresident de l’entitat, Joan Vila, afegint que “dedicant només unes hores ajudareu a molta gent”.

  “No és obligatori, però demanem que la persona que s’apunti s’impliqui perquè si al final no ve, el seu lloc el podria haver ocupat una altra persona”, ha apuntat Alonso. A més dels voluntaris pels dos dies de recollida, també animen a la gent a apuntar-se per classificar tots els productes durant els dies posteriors. Aquells que vulguin apuntar-se com a voluntaris ho poden fer a www.bancalimentstarragona.org o trucant al 977 75 74 44.

  El president ha explicat que els aliments més adients per col·laborar són oli, llet i conserves de verdura i peix. S’espera que aquest Gran Recapte s’arribin a aconseguir uns 500.000 quilos d’aliments, el que suposa aproximadament un 25% del volum anual del Banc d’Aliments. Cada any des de l’entitat s’entreguen 2,7 milions de quilos d’aliments a entitats benèfiques que els fan arribar a les persones més necessitades.