El Govern explica als agents econòmics i socials de Reus l’evolució del Pla de Reactivació

Aquest dimecres 29 de juliol ha tingut lloc una nova reunió de seguiment del Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus, que ha estat presidida per la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, i hi han estat convidats representants dels agents econòmics, socials i institucionals de la ciutat, amb l’objectiu d’analitzar l’evolució del Pla, així com el seu grau d’execució.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha assistit a la part inicial de la reunió i ha posat en valor la cohesió i suport al Pla de Reactivació per part dels agents socials i econòmics i del conjunt de grups municipals.

Durant la trobada s’ha informat dels acords presos en la darrera sessió plenària municipal, que permetran a l’Ajuntament executar el 100% de les accions recollides en el document, i autofinançar-les sense haver d’esperar a que el govern de l’Estat autoritzi les administracions locals a disposar lliurement dels romanents de tresoreria del pressupost de 2019.

Així mateix, la vicealcaldessa ha explicat que les diverses regidories ja estan exposant públicament les diverses convocatòries d’ajudes previstes al Pla, i ho seguiran fent amb l’ànim de donar la màxima transparència i facilitat d’accés als diferents programes previstros en el document.

La reunió, que s’ha celebrat per mitjans telemàtics, ha servit també per recollir impressions dels agents convidats.

El Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus, dotat amb 4.551.788 euros, té el doble objectiu d’incidir i corregir la desacceleració econòmica per contribuir al manteniment del teixit productiu i econòmic a la ciutat; i de donar resposta a les creixents necessitats socials alimentàries i de pobresa energètica.

El pla parteix de la voluntat de proactivitat i planificació del Govern de Reus; i de la necessitat d’assolir els màxims consensos en l’actual situació d’emergència sanitària, social i econòmica. El document es fruit del treball i les aportacions recollida pel Govern a la Cimera per a la Reactivació Econòmica i Social de Reus i els taules de treball sectorials que se’n van derivar, amb els diferents agents socials, econòmics, institucionals i polítics.