El Gaudí Centre organitza diverses activitats per commemorar l’aniversari del naixement d’Antoni Gaudí

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Gaudí Centre. Imatge pròpia

El proper divendres 25 de juny, el Gaudí Centre programa visites guiades i activitats gratuïtes per celebrar i recordar la commemoració del 169è aniversari del naixement de l’arquitecte Antoni Gaudí.

Durant tot el dia hi haurà diferents activitats adreçades a tot tipus de públic per acostar i difondre la vida i obra del genial arquitecte Antoni Gaudí.

Una jornada amb diferents propostes per visitar el centre i conèixer les últimes novetats i activitats que s’han anat incorporant a l’equipament cultural.

Per aquesta edició es recupera la programació d’activitats en horari nocturn amb dues visites teatralitzades a les 20:30 h i 21:30 h. Atès que ja haurà començat la Festa Major de Sant Pere, es vol convidar als ciutadans a gaudir d’aquest espai en un horari diferent de l’habitual, més festiu i lúdic.

Així mateix, durant la setmana de la Festa Major, els dies 22 i 23 de juny, el Gaudí Centre oferirà la possibilitat de realitzar visites en família. L’activitat consisteix en un itinerari de descoberta del Gaudí Centre on petits i grans formaran part d’aquesta visita tot finalitzant amb un taller artístic relacionat amb el món i l’obra d’Antoni Gaudí.

Edat recomanada de 4 a 10 anys  amb una durada d’una hora i mitja aproximada.

Totes aquestes activitats son gratuïtes i amb limitacions d’aforament,  amb reserva prèvia a través de la web www.reusturisme.cat a l’apartat de venda de tiquets, https://ticket.reusturisme.cat/

Programa:

10:30 h i 12:30 h Ho saps tot de Gaudí?

Visita guiada per conèixer aspectes més desconeguts de la vida i obra de Gaudí.

Els elements expositius del Centre serviran de suport i de fil conductor per transmetre al visitant sensacions o aspectes més vivencials i sensorials de la figura d’Antoni Gaudí, tot fent referència a la seva infantesa, els amics de joventut i a d’altres aspectes de la personalitat i de la seva obra.

Durada: 1 hora i quart

17:30 h Decora la teva rajola fent servir la trepa. T’animes?

En aquest taller de ceràmica coneixerem la tècnica de la ceràmica en trepa a partir d’un dels motius utilitzats en diferents edificis modernistes de la ciutat d’una manera molt semblant a com ho feien els artesans a l’època.

Edat recomanada a partir de 5 anys. Durada: 1 hora

19:00 h Escape Room: L’enigma de Takeshi Nazo

Activitat per grups mínim 4 persones i màxim 5.

Takeshi Nazo, un japonès apassionat de l’obra de Gaudí va deixar un tresor en algun indret del Gaudi Centre amb una nota que deia que qui aconseguís obrir la caixa es podria quedar el tresor. Fins ara ningú ho ha aconseguit. Sereu vosaltres?

Durada: 1 hora aproximada

20:30 h i 21:30 h Visita teatralitzada sobre Gaudí

Visita guiada teatralitzada per donar a conèixer la figura d’Antoni Gaudí a través dels ulls de tres personatges que ens explicaran trets importants de la trajectòria d’Antoni Gaudí.

D’aquesta visita es destaca la perspectiva de l’obra de Gaudí des de la relació amb els personatges femenins que giren al voltant de la seva vida i que influeixen en la seva arquitectura.

A càrrec de l’equip creatiu de Producciones Lucky&Luke.

Durada: 1 hora.