El futur del Refugi Baix Camp, en perill: necessiten un comprador dels terrenys

    Joan Cartanyà, voluntari del refugi, alerta que en cas de no trobar un comprador, la primavera de 2020 el Refugi Baix Camp hauria de tancar

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Els terrenys on està situat el Refugi Baix Camp estan en venda. Així ho ha confirmat un dels voluntaris de l’entitat, Joan Cartanyà, que ha assegurat que el futur d’aquesta entitat està en perill, la qual cosa ha obligat a frenar l’entrada d’animals. La situació actual és complicada i, en cas que no es trobés una situació viable aquest s’hauria de tancar.

    “Hem de trobar un futur pel Refugi”, ha explicat Cartanyà. Després de 16 anys en aquests terrenys, el futur del Refugi Baix Camp perilla, ja que l’única forma d’assegurar-ho és trobant un comprador que permeti la continuïtat d’aquest. Els propietaris del mas on es troba situat el refugi ja havien comentat alguna vegada la seva intenció de vendre aquest terreny, però amb la condició que l’espai pugui continuar destinant-se per al refugi. En cas que no s’aconsegueixi un comprador sota aquestes condicions, ja han fixat una data límit: “La primavera de 2020 el Refugi tancarà”, lamenta Cartanyà. En aquest cas, haurien de trobar una llar pel centenar d’animals que, actualment, es troben al refugi.

    Des que aquesta entitat va començar la seva activitat, han aconseguit donar en adopció uns 1.600 animals. Ara, la continuïtat d’aquest perilla i, en conseqüència, també la seva tasca. “Ens sabria molt de greu, després de 18 anys i molta il·lusió posada”, expressa el voluntari.