Dilluns, 1 de juliol de 2024
És notícia

El futur de la Mola ja està definit

Avatar photo
La Diputació ja ha presentat el pla de futur del cim de la Mola

Ja no hi ha cap dubte: l’emblemàtic restaurant situat al monestir de la Mola tanca a finals d’aquest mes. Ara bé, com està previst que sigui el futur del cim de la Mola?
Fins fa poques hores, tot eren interrogants i especulacions, però ahir, el diputat d’Espais Naturals i Infraestructura Verda, Xesco Gomar, juntament amb l’alcalde de Matadepera, Guillem Montagut, van presentar el Pla de futur del punt més alt del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac: el cim de la Mola.

Aquest projecte engegarà el pròxim 23 de gener, coincidint amb la fi de la concessió del restaurant ubicat al monestir del cim de la Mola. La no prorrogació de la llicència de l’històric restaurant recau en motius diversos, d’entre els quals la Diputació destaca la creixent saturació i el funcionament de la mateixa activitat hostalera, que estaria acabant amb espècies autòctones a causa del transport de menjar que realitzen les mules diàriament.

Malgrat que el diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, ha aclarit que la fi del restaurant només implica el tancament de la cuina i el magatzem i que l’accés hi estarà garantit, l’actual gestora, Gemma Gimferrer, denuncia que això suposa deixar sense feina a més de vint persones.

 

Per aquest motiu, el passat dimecres una cinquantena de persones es van concentrar davant l’Ajuntament de Matadepera per donar suport al Restaurant la Mola. Una concentració en la qual s’hi van presentar 14.400 signatures de suport amb un únic objectiu: evitar el tancament d’un restaurant històric i defensar que la família gestora del restaurant s’ha encarregat de preservar aquest espai natural. Tot i això, no hi ha marxa enrere i la decisió de la Diputació ja està presa.

El document de la Diputació, institucions, entitats i agents del territori del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac dibuixa un model sostenible i recull les actuacions a desenvolupar per a la conservació dels valors naturals, històrics i culturals de l’espai, compatibilitzant l’activitat turística, esportiva i econòmica del territori.

LA MOLA DEL FUTUR

El pla de futur i sostenibilitat es farà en sis fases i tal com s’apuntava anteriorment, la primera s’iniciarà aquest mateix mes. Tant l’Ajuntament com la diputació han agraït a les persones que “han vetllat per l’espai i han regentat el restaurant durant tant de temps”. Però, han apuntat que “les coses han canviat i es requereixen actuacions de prevenció dels espais naturals“.

En aquest sentit, els serveis de divulgació i informació del patrimoni cultural i natural seguiran en funcionament, afavorint així una major sensibilització per part dels visitants. Per tant, es mantindran el servei d’informació als visitants, la recollida de residus, la seguretat del recinte, el servei de lavabos i el servei de neteja i manteniment del sistema d’aigües residuals. En les fases pròximes també estaria previst restaurar el monestir, millorar l’entorn del cim i els sistemes de transport.

L’última fase es preveu que s’allargui fins al setembre de 2026 i la dotació pressupostària, que suposa una inversió de 2,6 milions d’euros, es podrà executar fins a principis de 2027.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un incendi en un pis deixa un mort i diverses persones ferides

Notícia següent

El Centre LGTBI de Barcelona ha atès 2.376 persones en 5 anys

Notícies relacionades