El Fòrum del Talent 2018 del Montsià tanca una edició amb més de 300 participants

  Les sessions han tractat temes com la desobediència, la bondat, l'expressió personal i el silenci, totes elles enfocades des d'un punt de vista comunitari

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El Fòrum del Talent 2018, impulsat per l’Agència de Desenvolupament Local del Montsià tanca l’any amb més de 300 persones participants en totes les sessions.
  El Fòrum del Talent és un espai de trobada que proposa temàtiques per compartir noves mirades sobre el món , una proposta per reformular, per desaprendre, construir i buscar punts de reunió presencial i multi sectorial al territori.

  Les sessions han acollit diferents punts de vista que apel·len a la gestió de la individualitat en un espai relacional i comunitari, que abraça tant el món social, com l’educatiu, sanitari, empresarial i de gestió, entre d’altres. Les sessions, per tant, han estat enfocades a proporcionar punts de vista diferents per gestionar les interaccions que les persones tenim en el marc d’una comunitat, per fomentar la creació d’una consciència comú que ens porti a crear societats més madures i crítiques.

  Entre les temàtiques s’ha tractat la desobediència a través de l’experiència personal, la bondat com a concepte clau en la construcció de comunitats, l’expressió personal a través de l’art o el silenci com a mètode per generar relacions comunitàries més empàtiques i constructives. Per tot això, s’ha comptat amb filòsofs com Josep Maria Esquirol; artistes com Marta Galán; humanistes com Teresa Guardans; i empresaris com Sylvain Loubradou.

  El Fòrum del Talent, comissariat per un col·lectiu d’una desena de persones de la comarca del Montsià i les Terres de l’Ebre, entén el Desenvolupament Local des d’un punt de vista ampli, com el conjunt d’iniciatives que afavoreixen un procés re-activador de l’economia i dinamitzador de les societats locals.

  En aquest cas, el Desenvolupament Local incorpora necessàriament un enfocament integral; creient que per aconseguir desenvolupament econòmic, s’ha d’afavorir també que el Montsià sigui un bon lloc per viure.

  Vuit tanys després del seu inici, el Fòrum del Talent continua sent un esdeveniment de referència a la comarca.