El festival del joc Dau Barcelona tanca la seva vuitena edició amb un rècord de 30.500 assistents

  Enguany hi ha participat 48 editorials, 47 entitats i 13 clubs i organitzacions de joc

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  Imatge del Festival Dau durant l'edició del 2018. barcelona.cat
  El festival del joc de tauler Dau Barcelona ha tancat aquest diumenge la seva vuitena edició amb una xifra rècord de participació, que s’ha enfilat fins als prop de 30.500 assistents segons l’organització. La jornada, impulsada per l’Ajuntament de la ciutat, ha comptat amb la participació de 48 editorials, 47 entitats i 13 clubs i organitzacions de joc històric i miniatures, que apunten que han ocupat més de 600 taules, comptant-hi les de joc –amb un demostrador cadascuna-, les destinades a prototips, campionats, sessions de creació i presentacions. El festival, que l’organització insisteix que continua sent “el gran referent” del sector del joc de tauler a nivell estatal, s’ha celebrat al recinte de 9.000 m2 de la Fàbrica de Creació Fabra i Coats.
  L’objectiu del festival, que va néixer el 2012, és donar a conèixer els jocs de tauler, especialment els contemporanis, entre les famílies de Barcelona. En aquesta edició, l’Ajuntament assegura que les activitats paral·leles al festival també han estat “un èxit”, i destaquen Les escoles al Dau, que han acollit 800 estudiants de primària i secundària; el Dau Sènior, el Dau Pro, el Dau Tradicional, el Dau de nit i el curs de formació ‘El joc a l’aula’ destinat a docents, així com la presentació simultània del festival a onze equipaments municipals de tots els districtes de la ciutat.

  El dissabte també es van celebrar els premis Dau al Sant Andreu Teatre, en què es va premiar l’australià Phil Walker-Harding com a Millor Autor, la nord-americana Elizabeth Hargrave com a Millor Autora Novella, el nord-americà Philip Orbanes amb el Premi especial a una vida dedicada al joc, i a Israel Centreo i Sheila Santos amb el guardó a Millor joc publicat originalment a l’Estat.