El festival Culturista de Barcelona tanca la seva primera edició amb més de 4.000 participants

  La Nau Bostik ha estat l'escenari de diversos tallers culturals i d'arts plàstiques per a nens i nenes

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  Imatge de l'entrada del Festival Culturista. ACN.
  El festival infantil Culturista de Barcelona ha tancat la seva primera edició amb més de 4.000 participants que s’han reunit a la Nau Bostik de la ciutat per participar en diversos tallers culturals i d’arts plàstiques per als més petits. Tretze empreses i entitats han organitzat aquest certamen per “apropar” aquesta disciplina cultural als infants. “Volíem posar els tallers al centre del festival i que no fossin un mitjà d’entreteniment, sinó un vehicle cultural d’experiències i aprenentatge per a tota la família”, ha assegurat Laia Falcón, directora del Festival.
  Un dels trets destacables del festival ha estat l’escenografia, feta per l’estudi Naïffactory, que ha volgut reconvertir la fàbrica en un passatge de figures de cares fetes amb cartró i palla i altres materials biodegradables. Segons Silvana Catazine, la directora creativa, pretenien aprofitar l’arquitectura de l’espai i els va sorgir la idea de penjar del sostre de la nau figures gegants que juguessin i col·locar a l’entrada ninots de palla. “El joc ha estat molt present en tota l’escenografia del Festival Culturista”, ha conclòs.

  A banda, a la zona de la fira hi ha hagut uns quinze expositors que l’organització ha escollit pels seus productes “amb valor diferencial, cultural i pedagògic”, entre els quals hi ha il·lustradors independents, editorials i marques de roba i de joguines sostenibles i de proximitat. “Volíem que el mercat compartís la filosofia global del festival d’anar més enllà d’una experiència comercial per ser un punt de trobada d’editorials i productes amb valor diferencial”, ha argumentat Falcón.