El defensor de Girona critica “l’incivisme” de molts veïns

  Ramon Llorente reclama que s'allargui el termini per regularitzar els comptadors de la llum i mantenir la línia de P3 a l'escola

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
  Pla general d'un edifici de Font de la Pólvora amb molta brutícia acumulada davant aquest divendres 8 de març de 2019. (Horitzontal)
  El Defensor de la Ciutadania de Girona, Ramon Llorente, demana un pla de xoc de neteja per a la Font de la Pólvora. Llorente proposa que l’empresa de neteja actuï de manera coordinada amb la Policia Municipal per retirar “els vehicles destrossats” i “l’acumulació de merda” que hi ha al barri. I aquí, el defensor també culpabilitza els veïns de l’estat dels carrers i places. Des del consistori xifren entre 25.000 i 30.000 euros el cost de la neteja del barri. A les conclusions preliminars d’un informe que elevarà a Alcaldia, Ramon Llorente diu –literalment- que hi ha un clar “incivisme” per part de “moltes persones” que “embruten desconsideradament” i recorda que el diner públic que s’ha de destinar a neteja “no cau del cel”. Al document, el defensor també recomana allargar el termini per regularitzar els contractes de la llum (que acabava aquest divendres passat) i que es mantingui la línia de P3 de l’escola.
  “No pot ser que es deixi degradar fins a punts tant extrems un barri com Font de la Pólvora”. Així de taxatiu s’ha mostrat el defensor del ciutadà de Girona, Ramon Llorente. Tot plegat després de treure les conclusions preliminars d’un informe que en breu presentarà a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. Llorente critica l’actitud dels veïns per no mantenir el barri en condicions. El defensor posa d’exemple una de les places de Font de la Pólvora que acumula deixalles i cotxes destrossats, que impedeixen l’aparcament d’altres vehicles.

  Per això, Llorente demana que el consistori apliqui un pla de xoc de neteja per tal de deixar el barri en bon estat, i demana “més col·laboració” als veïns. “Cal un ultimàtum i explicar-los que s’han fet esforços molt grans al barri i que els diners no cauen del cel sinó de l’esforç de molts gironins”, ha reblat.

  Segons Llorente, el pla de xoc de neteja hauria de ser coordinat entre Ajuntament, serveis de neteja i Policia Municipal i també hauria de venir acompanyat d’altres mesures socials que afecten al barri.

  En aquest sentit, el defensor del ciutadà de Girona ha concretat que el consistori “hauria de fer un esforç” i allargar el termini que es va donar als veïns que no tenen regularitzat el contracte de llum a que ho fessin aviat.

  Cal recordar que fins ara només 75 de 300 famílies s’han posat al dia i, tot i que Llorente no justifica el fet de punxar el comptador, sí que demana al consistori que flexibilitzi el període que va donar, i que acabava aquest passat divendres.

  El defensor recorda que en aquest aspecte la col·laboració entre veïns, Policia Municipal i Agents Cívics es fa “imprescindible”. Llorente diu que no es tracta d’actuar de manera “repressiva” contra qui no paga la llum, sinó de “facilitar l’acompanyament dels que volen viure amb dignitat”.

  Fins a 30.000 euros de neteja

  Des de l’equip de govern asseguren que, un cop rebin l’informe del defensor, estudiaran cadascuna de les mesures. Pel què fa a la neteja, però, CiU avança que ja hi ha previst fer un pla de xoc al barri, i que es durà a terme en breu.

  L’Ajuntament de Girona calcula que retirar les escombraries i els cotxes abandonats tindrà un cost d’entre 25.000 i 30.000 euros.

  Mantenir la línia de P3 a l’escola

  Una altra mesura que el defensor posa sobre la taula en aquestes conclusions provisionals, és la de mantenir les línies de P3 que hi ha a l’escola pública, malgrat que no s’omplin totes les places disponibles.

  En aquest sentit, el Defensor considera que situacions com les que es viuen a Font de la Pólvora “justifiquen un tracte especial”. Per això demana que Ensenyament no tiri endavant amb la voluntat de retirar una de les línies perquè no s’arriba al mínim d’infants exigible.