El CSPAG dóna per estable la crisi sanitària de la COVID-19 a Sant Camil

  La xifra de vícitmes mortals per Sars-CoV-2 es manté en 76, mentre que les hospitalitzacions amb possible contagi no arriben a les 30 persones

  Imatge de l'Hospital de Sant Camil. Cedida

  Hospital de Sant Camil a Sant Pere de Ribes 

  Per tercera jornada en aquesta setmana, el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès Garraf no ha reportat cap nova mort vinculada al Sars-CoV-2 al centre hospitalari de Sant Camil. Així, doncs, l’hospital tanca la setmana amb cinc víctimes mortals per COVID-19, la xifra més baixa de les darreres setmanes. No obstant això, des de l’inici de la crisi sanitària, 76 persones han perdut la vida al centre a conseqüència d’haver contret la malaltia.

  En el mateix sentit, cal destacar la davallada que ha presentat la infraestructura hospitalària en els últims quatre dies, en relació amb el número de pacients respiratoris hospitalitzats amb sospita de contagi per coronavirus, i que, a hores d’ara, es manté en els 27 casos notificats ahir.

  El centre, doncs, mostra ara com ara una situació totalment diferent a la que presentava fa una setmana, quan la xifra d’hospitalitzacions se situava molt a prop dels 90 ingressos per possible Covid-19. Els casos confirmats per coronavirus que ja han rebut l’alta hospitalària de Sant Camil registren les mateixes dades que en la jornada anterior, 278 persones.

  Alt Penedès

  L’Hospital Comarcal del l’Alt Penedès presenta un balanç  pràcticament igual que el d’ahir, sense noves defuncions, tot i les 32 que ha causat el Sars-Cov-2 des de l’inici de la crisi sanitària. Cal sumar una nova hospitalització per possible contagi de Covid-19 que fa incrementar la xifra lleugerament fins als 10 casos, mentre que les altes hospitalàries en pacients que havien donat positiu per coronavirus i que havien estat ingressats al centre continuen en 119.

  Nova operativa

  D’altra banda, el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès ha informat que aquest és el darrer balanç diari que oferirà sobre l’estat en què es troben l’Hospital de Sant Camil i l’Hospital de l’Alt Penedès, després que durant les últimes dues setmanes els centres hospitalaris de l’Alt Penedès i del Garraf han estat mantenint una estabilitat pel que fa als ingressos, altes i defuncions per COVID-19.

  Tanmateix, l’entitat ha anunciat que tots els centres del Consorci entren a partir de demà, dilluns 11 de maig, en una nova fase que estarà destinada a restablir alguns serveis que havien quedat aturats a causa de la pandèmia. Aquesta tornada es farà de forma progressiva, amb totes les mesures de seguretat i protecció marcades pels protocols d’activitat.