Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

El Correfoc Petit a Torreforta es complementa amb un cap de setmana de festa

Avatar photo

Entitats veïnals com l'Associació de Veïns Progressista de Torreforta i la FAVT, han treballat per oferir més activitats que s'allargaran entre el divendres i el diumenge

Després d’anys sense que els barris de Ponent hagin gaudit de l’element festiu del foc, enguany, torna a Torreforta amb el Correfoc Infantil, amb la participació del Ball de Diables infantil de Tarragona, el Drac petit de Tarragona i el Bou petit de Tarragona. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament que s’emmarca en la seva voluntat per descentralitzar algunes de les activitats festives del centre perquè els barris tinguin un paper protagonista en “actes de ciutat” com aquest. Ara entitats veïnals, com l’Associació de Veïns Progressista de Torreforta (AVPT) i la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), completen la tornada del foc al barri amb més activitats que s’allargaran durant tot el cap de setmana, des del divendres, 29 de juny, fins al diumenge, 1 de juliol.

Aquesta és “una de les edicions més importants” de Sant Joan, segons ha apuntat la consellera de Festes, Begoña Floria. Després de recuperar la plaça Corsini per a la celebració de Sant Joan, Torreforta recupera un dels elements festius més característics de la ciutat: el foc. Aquesta darrera iniciativa s’ha fet amb la voluntat d’impulsar Sant Joan “afegint dos elements”, segons Floria. Un d’aquests és el reforç de la participació del seguici petit del foc i l’altre és l’esforç per descentralitzar alguns actes festius de la ciutat perquè també arribin als barris. En aquest sentit, l’AVPT i la FAVT han treballat conjuntament per oferir als veïns del barri tres dies de festa. La presidenta de la AVPT, Úrsula Marín, ha destacat que el dissabte, 30 de juny, se centrarà en activitats pels més petits, com una festa de l’escuma al matí i un karaoke a la tarda, que culminarà amb l’arribada del seguici del correfoc petit. Després del foc, es realitzarà un sopar i la festa acabarà amb música.

Per la seva banda, els representants dels elements del seguici petit ha valorat molt positivament l’arribada als barris. Enric Garriga, del Ball de Diables de Tarragona, ha destacat la importància de traslladar el foc també als barris perquè és una oportunitat per “guanyar públic i canalla que s’hi vulgui sumar”.

Reaccions sobre la polèmica del Concert de Santa Tecla

Tot i això, la consellera de Festes ha reconegut que “Tarragona és una ciutat de les més disperses” i per això “és molt complex descentralitzar actes”, ja que la ubicació d’aquests sempre es fa amb la intenció que “siguin caminables“, perquè pugui assistir el nombre més gran de gent possible sense grans problemes de mobilitat. En aquest sentit, Floria ha fet referència al polèmic trasllat del concert de Santa tecla a l’Anella Mediterrània, a Campclar. La consellera ha assegurat que, tenint en compte que aquell mateix dia, dimecres 19 de setembre, no hi ha gaire més activitats importants com el concert, considera que es tracta d’una activitat “caminable“.

La presidenta de la FAVT, Cristina Berrio, ha defensat que des de les entitats veïnals dels barris mai han volgut “descentralitzar els plats forts de les festes” perquè són conscients de la dificultat de traslladar aquells més tradicionals, com els seguicis. L’únic que s’ha demanat sempre són “petits gestos” i que “una mica de les festes” arribin als barris. Berrio, a més, s’ha mostrat molesta amb la polèmica que s’ha generat al voltant del trasllat del concert de Santa Tecla i ha lamentat que “a Tarragona és molt fàcil destruir i molt difícil construir”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Concentració de 300 avis a Tarragona en resposta a la xiulada a Torra als Jocs

Notícia següent

L’autor de l’atropellament a Salou és un treballador d’una empresa externa

Notícies relacionades