El Consell Comarcal aprova un pla estratègic per conservar la costa del Penedès Marítim

    Es pretén protegir tot el litoral des de Sitges fins al Vendrell amb la coordinació dels consells comarcals del Baix Penedès i el Garraf

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Aquest passat dimecres 26 de setembre, el Consell Comarcal del Baix Penedès ha aprovat per unanimitat una moció per desenvolupar un pla estratègic de la costa del Penedès Marítim. Els darrers anys, les llevantades han malmès considerablement les platges del litoral de la Vegueria Penedès, entre Sitges i El Vendrell, i nuclis urbans s’han transformat en diverses ocasions en petits canals d’aigua i sorra. Per això es demana constituir un grup de treball amb els ens responsables de la conservació del litoral, amb els estudis i accions pertinents, coordinats des del Consell Comarcal del Baix Penedès i el del Garraf.

    Segons Jaume Casañas, ‘un dels nostres atractius turístics són les platges, i per això conservar les platges, la seva sorra, és molt important per tenir unes platges de qualitat. Cal que el ministeri, que és el competent, actuï de manera global i a mig termini, ja que amb camions de sorra no solucionarem la problemàtica’.