El concurs d’idees sobre el futur del Palau de Vidre de Lleida rep nou propostes d’actuació

Avatar photo

Fèlix Larrosa: “Estic convençut que les propostes presentades tindran un alt nivell i fomentaran un interessant debat sobre el futur d’aquest equipament municipal”

El paer en cap, Fèlix Larrosa, i el president del Col·legi d’Arquitectes, Víctor Pérez-Pallarès, visiten aquest vespre l’exposició pública de les propostes presentades en el concurs d’idees per a la intervenció en l’àmbit de l’edifici del Palau de Vidre, que s’obre avui i es podrà visitar fins el proper 3 de maig a la Seu del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya a Lleida -Carrer del Canyeret, 2.

L’exposició s’emmarca dins la segona edició del programa Espais Singulars, organitzada per la Fundació del Paisatge i la demarcació de Lleida del Col·legi d’Arquitectes (COAC). L’objectiu d’aquest programa és aconseguir indrets públics, vius i útils a Lleida, adequats a les necessitats de la ciutadania, a través de processos participatius -fruit de la primera edició, per exemple, són els projectes de reforma de la Plaça de l’Auditori i de la Plaça de la Panera.

El paer en cap ha destacat que “estic convençut que les propostes presentades tindran un alt nivell i fomentaran un interessant debat sobre el futur d’aquest equipament municipal”. “Ha arribat el moment de parlar obertament sobre el futur del Palau de Vidre i de construir un nou relat per a aquest edifici i el seu entorn, després d’escoltar què volen fer els lleidatans i les lleidatanes sobre aquest espai”, ha conclòs Larrosa.

A més a més de l’exposició física, els treballs presentats també es podran veure a la pàgina web https://urbanisme.paeria.cat/paisatge-i-patrimoni/noticies/espais-singulars-palau-de-vidre mitjançant una exposició virtual. La ciutadania podrà puntuar les diferents propostes, tant en l’exposició física com en la mostra virtual. Els resultats, que seran traslladats al jurat, no seran vinculants però es tindran en compte.

El jurat, que es reunirà durant la primera quinzena de maig per emetre el veredicte del guanyador i els finalistes, està format pel President de la Fundació del Paisatge o la persona en qui es delegui les funcions, un arquitecte de la Paeria, un arquitecte membre de la Junta Directiva de la Demarcació de Lleida del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, un tècnic ambiental designat per la Paeria i un arquitecte membre de la Borsa de Jurats del COAC. També en formarà part el secretari, que serà un assessor jurídic de la Demarcació de Lleida del COAC, que actuarà amb veu i sense vot. El guardó està dotat amb 3.000 euros per al guanyador i amb 1.500 euros per a cadascun dels dos finalistes. Cal destacar que el guanyador no serà, obligatòriament, qui faci el projecte d’execució sobre el Palau de Vidre, però sí que serà una base sobre la qual la Paeria tirarà endavant el projecte que es decideixi sobre aquest equipament municipal.

El concurs d’idees d’arquitectura s’ha basat en les aportacions recollides a peu de carrer i, també, en els diversos tallers participatius que s’han dut a terme els darrers mesos, uns tallers que han servit per provocar una pluja d’idees on els ciutadans han parlat obertament sobre el futur del Palau de Vidre.

El Palau de Vidre, construït l’any 1965, és obra de l’enginyer Josep Maria Cots Massana. Es tracta d’un edifici singular amb un volum molt contundent emmarcat en el corrent brutalista que es fa molt evident en les façanes principal i posterior, on es veu l’estructura potent de formigó vist i elements geomètrics i simètrics.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els vigilants de seguretat reclamen un plus salarial de perillositat i més mesures de protecció

Notícia següent

L’espai museístic de l’Hospital amplia la galeria de metges amb la presència del Dr. Antoni Pont i Molins

Notícies relacionades