El comunicador científic Pere Estupinyà, pregoner de les Festes de la Cinta 2017

  L'autor de "El lladre de cervells" ha treballat als Instituts Nacionals de Salut dels EUA i com a editor i presentador de programes a TV3 i a RTVE

  El comunicador i divulgador científic Pere Estupinyà serà l’encarregat de llegir el pregó de les Festes de la Cinta 2017 a la tradicional cerimònia que es celebrarà al Parc Municipal Teodor González el proper dissabte 26 d’agost, i amb la qual -juntament amb la proclamació de pubilles i pubilletes- es dona el tret de sortida a les festes majors de la ciutat.

  Estupinyà, nascut a Tortosa el 1974, és llicenciat en química i en bioquímica, màster en nutrició i metabolisme, i va ser el primer ciutadà de l’Estat espanyol becat al Knight Science Journalism Fellowship del Massachusetts Institute of Technology. Segons ell mateix es descriu, depenent del dia se sent escriptor, presentador de TV (ha treballat editant i presentant programes a TV3 i a RTVE), guionista, productor, consultor d’empreses i organismes internacionals, coach, i dins del món de la comunicació científica es defineix com a divulgador o com a periodista en funció del tractament donat al tema en qüestió.

  Com a escriptor és l’autor de diferents llibres com “El lladre de cervells”, “Comer cerezas con los ojos cerrados”, “Rascar donde no pica” o “S=EX2”, traduits a diversos idiomes i que han rebut excel·lents crítiques. Així mateix, escriu habitualment per a diferents publicacions, i fa conferències sobre ciència, motivació, benestar o sexualitat.

  Per altra banda, la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Tortosa es troba ultimant els detalls del programa de les Festes de la Cinta 2017, el qual serà difós en breu, però del qual n’han avançat alguns trets destacats, entre els quals cal fer esment de la presentació de la tercera Cucafera de la ciutat, que es farà durant el tradicional ban-cavalcada, i que ha estat recuperada recentment pel seguici festiu després de ser localitzada la seva estructura metàl·lica a l’antic Balneari del Porcar. També es destacable que el Coso Iris serà enguany retransmés en directe per la Xarxa de Televisions Locals.

  I pel que fa a l’apartat musical, les nits de ball seran amenitzades per les orquestres Cimarrón (Nit de la Reina), Atalaia (divendres) i Nueva Alaska (diumenge), sense oblidar les sessions de DJs de “El Parc es mou” (dijous, divendres i diumenge), amb les que es potencia i es difon la música electrònica, i la Festa Imagina Ràdio, que tindrà lloc la nit del dissabte després de l’espectacle de focs artificials.

  I no es pot deixar de fer esment dels concerts de festes, que inclouran quatre noms molt coneguts: Aspencat i Pepet Marieta, que actuaran el divendres, i Mishima i Joan Rovira, que ho faran el diumenge.