El Comú de Lleida vol prohibir la publicitat de prostíbuls a l’espai públic

  L’agrupació presentarà una moció al ple de la Paeria i buscarà el consens amb els demés grups per tal d’acabar amb la publicitat del proxenetisme i la cosificació de la dona a la via pública

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El grup municipal del Comú de Lleida presentarà una moció al Ple de la Paeria per tal de prohibir la publicitat en l’espai públic de prostíbuls i d’altres formes de promoure la cosificació de la dona. Aquests acords pretenen buscar el consens amb tots els demés grups municipals amb l’objectiu d’implantar “mesures urgents per evitar que la prostitució i altres formes de vexació siguin vistes amb normalitat als nostres carrers o als mitjans de comunicació”. El regidor del Comú, Sergi Talamonte, explica acords i actuacions per part de l’Ajuntament que contempla aquesta proposta.

  Primerament, el grup demanarà al consistori “la potenciació de la xarxa d’inclusió social i laboral de les dones en prostitució mitjançant ofertes de formació, sortides laborals i terapèutiques”. Altrament, exigiran la convocatòria d’una taula de treball formada per l’administració i entitats socials “per tal d’avaluar la situació actual i coordinar esforços i necessitats”, així com no deixar de banda “l’educació de la salut i afectivo-sexual de la ciutadania en el seu conjunt”. Des del punt de la vessant contractual i de comunicació, el Comú vol que la Paeria exclogui de la publicitat institucional els mitjans de comunicació que continguin anuncis de prostitució, així com prohibir la contractació pública o atribució de bonificacions, tant fiscals com laborals, de qualsevol empresa vinculada o anunciant de prostitució o pornografia.

  D’altra banda, quedaria prohibida tot tipus de publicitat “masclista, sexista o vexatòria” a l’espai públic.  En aquest punt, el Comú de Lleida exigirà “l’aplicació immediata a Lleida d’aquesta prohibició”. En aquest sentit, Talamonte explica que presenten al·legacions a l’aprovació inicial de l’Ordenança del Paisatge, ja que, tot i que aquest ja aposta per eliminar de l’espai públic aquestes expressions sexistes, ho fa fixant un termini de temps amplíssim, “un marge que mai hauria d’existir quan parlem de contingut il·lícit, vexatori o discriminatori”. Per aquesta raó, l’agrupació reclama que l’aprovació comporti la vigència immediata de la prohibició de publicitat de prostíbuls, així com de festes “on es promogui la cosificació de la dona, que atempti contra la dignitat de les persones o qualsevol altre prohibit per la normativa general de publicitat”.

  El punt final de la moció demana a l’Ajuntament un augment en la inversió de recursos econòmics “per tal d’assolir els punts anteriors en aquests acords esmentats”.