El Comú de Lleida proposa un concurs públic per gestionar les firetes a les Festes de Maig i de Tardor

    L’agrupació pretén “garantir la igualtat d’oportunitats d'associacions i empresaris del sector” al considerar que la Paeria no negocia amb totes les associacions de firaires

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    El grup municipal del Comú de Lleida proposa un concurs públic en modalitat de concessió que permeti “gestionar el repartiment i cessió de l’espai destinat a les firetes” a les Festes de Maig i Tardor. La proposta té intenció de “millorar la transparència i la lliure competència en la cessió i gestió dels terrenys destinats als firaires”, tot aprofitant el trasllat anunciat per l’equip de govern a la zona de l’antiga Hípica.

    L’agrupació critica que l’Ajuntament de Lleida acostuma a negociar el recinte de Firetes “amb una única associació de firaires que no és representativa de tots els empresaris del sector”. Consideren que aquest fet dona peu a “una situació de monopoli que ha mantingut sempre al marge del negoci de les firetes en les festes majors del municipi a la majoria de les petites empreses locals”. Aquest concurs es presentaria de manera diferenciada per les festes de maig i les festes de tardor per tal de “garantir la igualtat d’oportunitats d’associacions i empresaris del sector”, segons apunten des del Comú.

    La Paeria serà qui cobrarà el cànon en la gestió de l’espai, repartirà el terreny i durà a terme la parcel·lació. A més, el consistori tindrà en compte que no es repeteixin sistemàticament les mateixes atraccions i reservarà algunes parcel·les per les innovacions que es puguin presentar cada any. En aquest sentit, des del Comú de Lleida remarquen la importància “d’un repartiment adequat i equilibrat entre les grans i les petites, així com altres serveis complementaris com xurreries o casetes de menjar i begudes”.