El CNL celebra el final dels cursos i del Voluntariat per la llengua amb un miler d’inscrits

  A Reus enguany s’han impartit 47 cursos presencials i hi ha hagut 972 inscrits. A més, s’hi ha constituït 142 parelles lingüístiques

  El Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) celebra el dia 30 de juny a les 19 h al jardí del Mas Vilanova la cloenda dels cursos de català i del programa Voluntariat per la llengua.

  Enguany el CNL ha organitzat a Reus 48 cursos presencials i ha tingut 972 inscripcions, de les quals 157 han estat en cursos en línia amb el Parla.cat. A aquests encara se’ls haurà de sumar els 6 que començarà el 3 de juliol. La informació es pot consultar al web del CNL (www.cpnl.cat/reus).

  A més, ha format 142 parelles lingüístiques a Reus, i 244 en tota la comarca, incloent les Cambrils, l’Hospitalet de l’Infant, Mont-roig del Camp, l’Aleixar, Riudecols, la Selva i Riudoms.

  Aquest estiu se’n posaran en marxa més. Tothom qui hi estigui interessat pot demanar de participar-hi al CNL o emplenant la fitxa a www.vxl.cat

  L’acte, en què intervindran Anna Saperas, directora del CNL de l’Àrea de Reus Miquel Ventura; M. Dolors Sardà, presidenta del Consell del CNL de l’Àrea de Reus Miquel Ventura i regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, i que clourà Jordi Agràs, director de Cultura de la Generalitat de Catalunya al Camp de Tarragona, serà presentat per estudiants del nivell Superior (C2), i l’alumnat dels cursos de nivell Bàsic, Elemental, Intermedi i Suficiència hi llegiran contes d’arreu del món.

  També es lliurarà el premi al guanyador del sorteig entre les persones que hauran preparat un plat per al refrigeri que tots compartiran en acabar.

  En dies anteriors s’han organitzat ja actes similars a Falset, Cambrils i l’Hospitalet de l’Infant, que formen part també del CNL de l’Àrea de Reus.