El cementiri de Tàrrega acull una conversa entre un aviador mort a la guerra i el seu net

    FiraTàrrega 2018 fa un pas més en la innovació a l'hora de plantejar escenaris teatrals amb un espectacle inspirat en el Pla de fosses de la Generalitat

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    ‘Prácticas de vuelos para acabar con el olvido’ és l’espectacle de la companyia Chroma Teatre que s’ha pogut veure aquest dijous a la tarda de forma annexa al cementiri municipal de Tàrrega. La Fira de Teatre al Carrer fa un pas més en la innovació a l’hora de plantejar escenaris tot i que finalment ha hagut de reubicar l’espai escènic situant-lo just en un lateral exterior de l’equipament municipal per les queixes d’alguns veïns que havien demanat que no es fes al mateix lloc on descansaven els difunts. La peça és obra del dramaturg mexicà Antonio Zúñiga que va acceptar l’encàrrec de FiraTàrrega d’escriure un text teatral per a l’espai públic basat en la memòria històrica i destinat a tots els públics. Zúñiga va fer una residència d’escriptura a Tàrrega al mes de maig, dins el marc del programa de Suport a la Creació i coincidint amb el desplegament del Pla de fosses de la Generalitat, que va incloure un homenatge a dos brigadistes internacionals enterrats al cementiri municipal.

    ‘Prácticas de vuelos para acabar con el olvido’ afronta a l’espectador a un diàleg atemporal entre un aviador mort en la guerra i el seu nét. El text d’Antonio Zúñiga inclou un homenatge explícit a Antoine de Saint Exupéry i aporta una visió externa i literàriament objectiva al procés de recerca i de recuperació d’un moment significatiu de la història recent. L’espectacle està concebut perquè sigui familiar i està dirigit per Melina Pereya, actriu i dramaturga coneguda del públic per las eva participació en els espectacles Trossos (2012) i Spaucay (2015), ambdós presentats a la Fira.