El carrer dels Comtes d’Urgell tindrà més vorera, més aparcament i arbrat

    La previsió és que aquest tram canviï el sentit de circulació, cap a Príncep de Viana, quan s’avanci amb altres accions que es faran a la zona

    El carrer dels Comtes d’Urgell guanyarà en espai per a vianant, en aparcament per a vehicles i en arbrat. El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest dilluns les obres que es faran durant el mes d’agost en el tram entre Anselm Clavé i Príncep de Viana, amb un pressupost d’uns 160.000 euros. El carril tindrà les voreres més amples, hi haurà més espai d’aparcament –que compensa places que es trauran a la plaça de Josep Prenafeta a l’Auditori-, s’incorporaran elements de confort humà i es plantarà arbrat. Larrosa ha explicat que també es retiraran les llums que ara estaven a les partes dels edificis i s’hi instal·laran quatre punts de serveis. D’aquesta manera, el tinent d’alcalde ha indicat que passarà a ser un carrer més “humanitzat”, amb més confort, més sostenible i més eficient.

    Larrosa ha visitat l’actuació amb els representants de l’AV del barri, amb el membre de la junta Fernando León, que ja coneixien el projecte, emmarcat en el Pla de Barris de Noguerola. El carrer Comtes d’Urgell millora l’accessibilitat i planteja un entorn més còmode per als usuaris, amb més seguretat vial per als vianants, millora dels paviments de la calçada i les voreres i la renovació dels servies públics. Larrosa ha incidit en la plantació d’arbres, ja que segueix la política de reforestació de la ciutat, per incorporar unitats vegetals en les operacions urbanístiques i facilitar entorns de confort, que ajuden en temes de sostenibilitat (per reduir la contaminació acústica, les emissions, la contaminació, etc.).

    S’ha de tenir en compte que el conjunt d’actuacions que es faran a Noguerola inclou el canvi de sentit en aquest tram de carrer, cap a Príncep de Viana, permetent la circumval·lació en aquest sector. Així, reduirà el pas de vehicles que fins ara hi circulaven per agafar Anselm Clavé.