El cantautor Joan Reig enllesteix nou disc

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, visita el músic al seu estudi de Constantí per conèixer de prop el nou projecte, que veurà la llum al setembre

Joan Reig.Foto cedida

Al seu estudi del carrer Major de Constantí, el cantautor Joan Reig fa els darrers retocs al que serà el seu segon disc en solitari. L’ha tirat endavant després d’acollir-se a la primera convocatòria pública d’ajuts de la Diputació de Tarragona per a professionals autònoms i microempreses de l’àmbit de la cultura, oberts al setembre de l’any passat per mitigar els efectes de la Covid-19 i impulsar l’activitat en aquest sector.

El nou treball discogràfic de Reig, bateria d’Els Pets i membre d’altres grups com Refugi, Mesclat o Tàrraco Surfers, veurà la llum el pròxim mes de setembre. La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, s’ha acostat a l’estudi de l’autor per conèixer de prop aquest nou projecte. Alhora, la visita ha servit per copsar de primera mà, i a través de l’experiència de Reig, la utilitat pràctica d’aquesta convocatòria d’ajuts i possibles aspectes a millorar amb vista a la següent, que s’obrirà al llarg d’aquest any 2021. El cantautor ha valorat molt positivament haver-se acollit a aquesta convocatòria pública adreçada a professionals de l’àmbit cultural“sense aquests ajuts no hauria pogut fer un àlbum com el que finalment en resultarà, hauria estat molt diferent”, assegura.

Emmarcada en el Pla de Xoc de la Diputació de Tarragona contra la Covid-19, la primera convocatòria d’ajuts per a professionals autònoms i microempreses de l’àmbit de la cultura va atorgar gairebé un milió d’euros entre 122 sol·licitants del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, pertanyents a àmbits com les arts escèniques, plàstiques i visuals, la cultura popular i tradicional, l’artesania, la llengua o la literatura, la producció editorial i la difusió del patrimoni cultural, entre altres. Totes aquestes inversions tenen com a objectiu ajudar en les pèrdues que els professionals del sector hagin pogut tenir pel cessament temporal de la seva activitat ordinària arran de l’estat l’alarma i la pandèmia, i contribuir a la represa de la seva feina. Especialment, es pretén ajudar a la reactivació econòmica i reactivar el teixit productiu cultural, a través de la realització dels projectes propis de la seva activitat, com ha estat el cas del disc de Joan Reig.