El Banc dels Aliments de Lleida atén més de 25.000 persones al 2017

  La meitat dels usuaris atesos a la demarcació són de la capital lleidatana i l’entitat alerta d’una cronificació de la pobresa

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
  Presentació de l'informe anual 2017 del Banc dels Aliments de Lleida

  El Banc dels Aliments de Lleida va atendre al 2017 un total de 25.315 usuaris arreu de la demarcació gràcies a les 1.777 tones d’aliments recollides. Així ho indica l’informe de dades corresponent l’exercici passat, el qual no aporta moltes novetats respecte el d’altres anys, tot i que sí certifica que la meitat d’usuaris atesos, uns 12.000, són de la capital lleidatana. Totes aquestes persones han rebut almenys un cop al trimestre l’ajuda en aliments per part de les 81 entitats socials de la demarcació de Lleida que des del Banc s’aprovisiona.

  El president del Banc dels Aliments de Lleida, Joan Ramon Saura, explica que actualment “correm el risc de donar carta de naturalesa a fenòmens de precarització”. Afegeix que “està canviant el perfil de l’usuari” i alerta de  la cronificació de moltes situacions, tot apuntant que “ens movem encara en un context preocupant”.

  A punt per la transformació del Banc del Aliments a Fundació

  L’any 2017 es va aprovar el canvi de l’entitat a Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida, un procés que es troba en la seva fase final. L’entitat es publicarà properament al registre de fundacions i, per tant, el Banc començarà a actuar a tots els efectes com a Fundació. Des d’aquest concreten que canvi permetrà “una millor adequació a la realitat del Banc”, el qual du a terme el seu servei a tercers i no als propis associats. Altrament, la transformació aportarà “una major transparència de cara als donants, al deixar en mans del protectorat, òrgan de la Generalitat, la fiscalització de determinats actes patrimonials de l’entitat”.