El Ball de Diables de Vila-seca presenta la imatge i el calendari del 30è aniversari

  En el marc de la Festa Major d’Hivern, el Ball de Diables de Vila-seca ha presentat de forma oficial la imatge que acompanyarà tots els actes de celebració durant aquest 2019, així com els principals esdeveniments que l’entitat organitzarà

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Amb la Sala Polivalent de l’Ajuntament de Vila-seca plena de gom a gom, l’entitat cultural vilasecana repassava breument el naixement del Ball de Diables de Vila-seca, que es fundà el 22 de març de 1989. Un recorregut històric a través de les principals efemèrides de la Colla i dels aniversaris anteriors, ha servit per arrencar somriures entre el públic. Un públic que, a més de comptar amb una nombrosa presència de regidors i regidores del Consistori, el conformava majoritàriament gent que en algun moment ha tingut vinculació amb l’entitat, i que observaven amb nostàlgia les fotografies que recordaven moments com ara la presentació de la Diablessa (l’any 1994) o la I Trobada de Diables dels Països Catalans a Vila-seca (l’any 2003).

  El moment més esperat arribava amb el desplegament de la imatge que acompanyarà tots els actes de celebració del 30è aniversari del Ball de Diables de Vila-seca. Una imatge que s’emmiralla en la Diablessa (que a la vegada és el logotip de la Colla) amb un toc festiu, en què la pròpia serp dibuixa un 30 com si d’un globus es tractés.
  Tot seguit, es presentaven els principals esdeveniments que l’entitat està preparant per a aquest 2019. Per Sant Jordi, els Diables de Vila-seca presentaran un conte infantil que han editat amb la col·laboració de l’escriptor Jesús Tibau i de l’il·lustrador vila-secà Andreu Faro – pregoner de la Festa Major d’enguany, junt amb la ex-diable Yolanda López-. A la Festa Major d’Estiu, la novetat vindrà de la mà de dos grans esdeveniments. Per una banda, la 1a Trobada Nacional de Diables per Vegueries, que plegarà una colla representant de cadascuna de les vuit vegueries de Catalunya. I, per altra banda, el II Correfoc dels Històrics, en què el Ball de Diables de Vila-seca convida a totes les persones que hagin passat per l’entitat al llarg dels 30 anys d’història a tornar-hi per un dia. Aquets dia, les quatre generacions de vestits que ha tingut
  l’entitat sortiran al carrer en un correfoc que, a part de retrobament, promet molt de foc.

  Finalment, l’any es tancarà amb un Sopar Oficial que també aplegarà tota la gent que ha mantingut vincles amb l’entitat des de 1989.