El 77% de les incidències comunicades a través del servei Línea Verde han sigut ja resoltes a Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

  Aquest canal de comunicació directe amb l’Ajuntament compta actualment amb més de 400 persones usuàries

  temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

  Des de la posada en funcionament del servei Línea Verde, el 14 de desembre de 2020, fins a dia d’avui, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha rebut la comunicació de 845 incidències, de les quals el 77% ja han sigut resoltes. El tipus d’incidència més freqüent que la ciutadania ha posat en coneixement del consistori a través d’aquest canal de comunicació directe, són aquelles que fan referència a l’”Enllumenat”, seguit de “Voreres i calçades”,  “Recollida de mobles i andròmines”, “Mobiliari urbà” i “Parcs i jardins”.

  Gràcies a la implicacic directa del veïnat, el Consistori ha pogut dur a terme de manera àgil les actuacions. A més, ha conegut certes necessitats de les quals no tenia constància.

  Per poder utilitzar aquest servei, cal descarregar-se l’aplicació per a mòbil (app) Línea Verde. Per a això, la persona usuària ha d’accedir a Google Play o APP Store, en funció de la tecnologia emprada en el seu Smartphone (Android / iOS). Un cop localitzada, s’ha de fer la descàrrega de manera gratuïta. A partir d’aquest moment, s’ha de seleccionar el municipi sobre el qual es vol comunicar la incidència. El procediment és molt ràpid i senzill.

  Per comunicar una incidència, només cal clicar sobre el botó “Nova Incidència”. Un desplegable amb les diferents tipologies d’incidències apareix en pantalla. La persona usuària selecciona aquella sobre la qual vol comunicar. Automàticament, l’app detecta les coordenades exactes en què s’ubica el desperfecte. El següent pas és adjuntar una foto de la incidència i una observació sobre la mateixa. Ja només queda pitjar el botó d’enviar. Un cop enviada, el personal de l’Ajuntament rep notificació del desperfecte comunicat. A partir d’aleshores, s’inicien els tràmits per solucionar la incidència detectada. El ciutadà o ciutadana, al seu torn, rep notificació en el seu telèfon mòbil sempre que es produeixi un canvi en l’estat de la mateixa.

  A través de Línea Verde, l’usuari o usuària també pot plantejar qualsevol consulta mediambiental. Només ha de seleccionar l’opció de “Fes la teva consulta”. En un termini màxim de 24 hores tindrà resposta per part d’un equip d’experts en la matèria de manera completament gratuïta.

  Al servei Línea Verde també s’hi pot accedir a través del domini www.liniaverdavandellos-hospitalet.cat. A més de comunicar una incidència o plantejar una consulta, la persona usuària disposa d’un ampli contingut de consulta mediambiental (guia de bones pràctiques, consells, recursos d’educació ambiental, informació pròpia del municipi, etc).

  Línea Verde també ofereix els seus serveis a través de contacte telefònic al número 902 193 768 en horari de 8.00 hores a 17.00 hores (cost de la trucada 0,07 € / min).

  Una altra de les possibilitats que ofereix aquesta eina és l’enviament de comunicacions informatives per part de l’Ajuntament als ciutadans i ciutadanes que així ho desitgin. D’aquesta manera, a més d’implantar un canal per resoldre incidències de manteniment al municipi també pot fer arribar la informació de servei públic com notícies, avisos i l’agenda d’actes organitzats al municipi. Les persones usuàries també poden consultar els principals punts d’interès que es localitzen al municipi i informació rellevant sobre el mateix (es dona accés al web del consistori i de Turisme, als telèfons d’interès, etc.).

  L’Ajuntament està molt satisfet amb els resultats obtinguts fins al moment i anima els veïns i veïnes a seguir utilitzant el servei de Línea Verde, «un canal de comunicació immediat amb què els ciutadans i ciutadanes poden estar informades en temps real i participar activament en la millora del municipi», segons ha dit l’alcalde, Alfons Garcia.

  Actualment, aquest servei compta amb un total de 428 usuaris i usuàries, és a dir, persones que s’han descarregat l’app i l’han utilitzat.