El 13è Consell d’Infants de Sant Julià de Lòria proposa accions per combatre l’incivisme en parcs infantils

El Consell d’Infants de Sant Julià de Lòria s’ha tornat a reunir presencialment per primer cop des de l’inici de la pandèmia en la sessió de clausura que s’ha celebrat a l’auditori Claror per garantir les mesures sanitàries.

Tot i que no hi han pogut prendre part tots els alumnes de 5è i 6è, els 8 consellers infantils de la parròquia han presentat els projectes de millora que han treballat durant el curs.
Un dels aspectes que més preocupa als nens de la parròquia és la manca de civisme als parcs infantils, i en concret al del Prat Gran. Per això, han gravat un vídeo que es difondrà a les xarxes socials per tal de conscienciar als nens i nenes que el parc s’ha de cuidar. En aquest sentit, proposen endurir les sancions, posar un vigilant, establir un límit d’edat, col·locar una xarxa per una cistella de bàsquet, repintar les casetes infantils o posar més escombraries.

En la mateixa línia, també han anunciat la manca de civisme de la gent que accedeix als camins de muntanya lauredians. Denuncien que molt sovint no es té cura de la natura i que la gent hi llença escombraries. Per posar-hi remei, els mateixos alumnes han elaborat una cartells instant a respectar el medi ambient i han proposat la celebració d’un Clean Up Day amb els polítics. Una demanda que el Comú ha rebut molt positivament i que es farà realitat el proper 22 de juny.

Repartits per classes i en grups de convivència, els alumnes faran un camí amb els cònsols i els consellers per recollir brossa: camí dels Pujols, camí de Fontaneda, camí de Canòlich, camí d’Auvinyà, camí de la Senyoreta i camí de Sant Cerni de Nagol.

Tal com ha destacat el cònsol major, el Comú ha recollit totes les propostes i la gran majoria es faran realitat.

Majoral també ha anunciat que ben aviat la parròquia disposarà d’un nou parc infantil a la zona del Camp de Perot. Les obres començaran els propers dies.