Economia, optimista després de la primera ronda de contactes pels pressupostos 2020: “Les diferències són mínimes”

    Castellanos aplaudeix la "predisposició molt més positiva que la de l'any anterior" dels grups polítics

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
    Pla mitjà dels diputats del PSC Alícia Romero i Òscar Ordeig a la sortida de la reunió al Departament d'Economia. Foto: ACN
    El Departament d’Economia s’ha mostrat optimista després de la primera ronda de contactes amb els partits per aprovar els pressupostos 2020. “Un cop completada aquesta ronda, constatem que les diferències amb el conjunt de grups parlamentaris són mínimes”, ha assegurat el secretari general de la Vicepresidència i d’Economia, Albert Castellanos, en un apunt al seu blog personal. “Hem observat una predisposició molt més positiva que la de l’any anterior. L’any passat crec honestament que la majoria de grups va dir-nos ‘no’ als pressupostos sense fer-hi una lectura amb una mínima profunditat”, ha continuat Castellanos. “Enguany és mot diferent: debats i contrapropostes ha estat la tònica dominant. Ho celebrem. Entre tots plegats estem fent l’esforç per trobar els punts de síntesi, allò que compartim”, ha reblat amb satisfacció el secretari general de la Vicepresidència i d’Economia.
    “Confio i vull creure que Govern i oposició estarem a l’altura perquè estem fent un pressupost per al 2020 pensant en la Catalunya del 2030”, ha reflexionat en veu alta Castellanos, que ha titllat els comptes de l’any que ve com “una oportunitat magnífica per fer avançar el país” gràcies a un increment del sostre de despesa de 2.510 MEUR respecte el 2017, últim any en què es varen poder aprovar uns pressupostos. “I això és molt important perquè voldrà dir que disposarem de força més recursos per poder finançar els nostres serveis públics i dedicar-los a millorar el benestar de tots, fixant les prioritats en funció de la voluntat de la majoria de la cambra”, ha comentat Castellanos, que ha fixat quatre línies d’acció prioritària: la qualitat institucional i dels serveis públics (amb la recuperació dels nivells de despesa anteriors a la crisi), la reducció de les desigualtats socials i territorials (amb el desplegament del quart tram de la Renda Garantida o el restabliment del finançament de les escoles bressol), el coneixement i la innovació (amb el desplegament del Pacte nacional per la indústria) i l’horitzó zero emissions i residus.