Dues entitats s'instal·len a les antigues naus de l'empresa INDO

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Antiga nau de l'empresa INDO. Ajuntament de Tortosa.

  L’edifici que ocupava a Ferreries l’antiga INDO, dedicada a la fabricació d’ulleres, ja ha començat la seua activitat com a espai sociocultural. Des que l’Ajuntament de Tortosa va adquirir-ne la propietat al 2018, el personal tècnic de la brigada municipal ha anat fent tasques d’adequació d’alguns dels espais per fer possible l’activitat de diverses entitats. En aquest moment ja se n’han instal·lat dos: la Colla Castellera de Tortosa i la Colla de Diables Lo Golafre. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha assenyalat aquest matí que s’han prioritzat algunes de les entitats que no disposaven de local propi o que estaven de lloguer en algun espai, i ha avançat que es continua treballant per adequar més espais per posar-los a l’abast d’altres entitats de la ciutat: “tenim una ciutat molt rica en activitat cultural, i això fa que cada vegada haguem de disposar de més espais per facilitar-los el funcionament”, ha assenyalat. A més, ha recordat que en els últims anys s’ha incrementat el nombre d’equipaments culturals al conjunt de Tortosa però també al barri: “fins no fa massa no teníem el Centre Cívic de Ferreries. Avui seria impensable no poder-ne disposar, davant la gran activitat que existeix”, ha dit. 

  Aquest matí, l’alcaldessa ha visitat l’espai juntament amb els regidors de Cultura, Enric Roig, Serveis, Domingo Tomàs, i el regidor de barri, Ximo Martorell, a més dels presidents de les dos entitats culturals i el de l’associació de veïns de Ferreries. El president de la Colla Castellera de Tortosa, Ivan Boix, ha explicat que el fet de poder disposar d’aquest espai permetrà l’entitat poder treballar en millors condicions i d’aquesta manera poder incrementar els membres de la colla. A més, ha recordat no poder disposar fins ara d’un espai fix interferia en els assajos de l’entitat. 

  De la mateixa manera, Carlos Montesó, president de la Colla de Diables Lo Golafre, ha explicat que després d’anys d’activitat com a associació, finalment poden tindre un espai que s’ajusta a les seues necessitats. “Aquest equipament permetrà fer créixer els col·lectius culturals i donarà major projecció a les entitats”, ha dit, especialment davant la proximitat de la Capital de la Cultura Catalana del 2021. 

  Pel que fa a l’associació veïnal, el president, Joan Carles Bonfill, ha remarcat que “Ferreries guanya un equipament que ens permet recuperar una nau que estava abandonada, i que a més ens serveix per fer que la zona de Quatre Camins siga més concorreguda”. “És un equipament que no només és de barri, sinó del conjunt de Tortosa”, ha afegit. 

  L’any 2018, l’Ajuntament de Tortosa va adquirir les naus a l’Institut Català de Finances, per valor de 255.000 euros repartits en quatre anualitats. Durant l’últim any s’han invertit 50.000 euros en l’acondicionament dels primers espais, mentre es treballa per continuar la recuperació de la resta de l’edifici. Segons han explicat, l’espai que ja poden utilitzar les entitats esdevé al voltant del 20% del total, per la qual cosa l’edifici encara pot acollir moltes més activitats en el futur. En aquest sentit, s’està en contacte amb algunes entitats, amb vista a poder facilitar la seua ubicació en aquest espai. 

  Els treballs efectuats per la brigada municipal inclouen tasques com fusteria, serralleria, electricitat, pintura, així com l’habilitació d’accessos i rampes per accedir a l’edifici.