Dow promou el seu primer Innovation Day centrat en la Indústria 4.0

  Un esdeveniment que va servir per apropar la quarta revolució industrial i com la digitalització i robotització seran claus en el desenvolupament de projectes

  Sota la premissa de segur l’estela del canvi tecnològic que està revolucionant les formes de treballar, Dow Tarragona va reunir a 130 treballadors i representants d’empreses de serveis, amb els quals va celebrar el primer Innovation Day (i-Day). Aquesta jornada comptà amb la presència de diversos ponents de Dow, així com externs a la Companyia, que com a experts en la matèria, exposaren nombrosos casos d’èxit i experiències en la implementació de les últimes innovacions en projectes relacionats amb la iniciativa Indústria 4.0.

  Aquest primer i-Day es desenvolupà a les instal·lacions de Dow Tarragona i començà amb una benvinguda a càrrec de Jaume Sariol, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona, que va mencionar la innovació com l’ADN de la indústria química i apuntà que en aquesta quarta revolució industrial la digitalització i robotització seran claus en el desenvolupament de projectes. L’acte continuà amb la ponència de Rafael Cayuela, Dow Corporate Strategy & New Business Development Author, Director & Chief Economist, que va donar el seu punt de vista sobre la visió de Dow de la quarta revolució industrial, la digitalització i la indústria 4.0. A continuació, Jens Schmidt, Dow M&E Fellow / Technology Director, TSS – Technology Support Services, va parlar dels diversos reptes i oportunitats que representa la Indústria 4.0 per a Dow, quins canvis suposaria per als negocis i com afrontar-los de la millor manera possible.

  Per donar una perspectiva externa i oferir una nova visió del concepte d’Innovació, Simon Coombs, Managing Director – Digital Plant Europe, Resources Industry X.0 de ACCENTURE, va parlar sobre les indústries digitals X.0 i com és aquest viatge cap a la trasformació digital per a qualsevol empresa. També en aquest sentit, Mikel Nen, Industry 4.0 Project Leader de l’empresa TECNALIA, va centrar la seva xerrada en com la Indústria 4.0 pot i ha de afegir competitivitat a l’àmbit de la producció.

  Amb l’objectiu de donar una visió més pràctica i mostrar exemples clars d’innovació en la indústria, es va organitzar un Gallery Walk interactiu en el qual els assistents van ser dividits a 5 grups, que van visitar 10 exposicions de projectes 4.0, liderades per tècnics de Dow i de les empreses KAEFER, Navec, TECHNIP, SGS, ACCENTURE i TECNALIA.

  Per part de Dow, es van ressaltar casos d’èxit com l’anàlisi de big data; REWATCH, projecte europeu basat en un innovador i versàtil esquema de reciclatge que augmenta l’eficiència de l’aigua en la indústria petroquímica, afavorint l’economia circular; l’ús de tablets en la captura de dades de camp; i l’I + D i economia circular en l’àrea de Packaging.

  L’esdeveniment es va tancar amb un Panell en què van participar Rafael Cayuela, Dow Corporate Strategy & New Business Development; Felip Vidiella, Dow R & D Director per a EMEA Packaging & Specialty Plastics TS & D; Mikel Nen, Industry 4.0 Project Leader d’Tecnalia i Simon Coombs, Managing Director – Digital Plant Europe, Resources Industry X.0 d’Accenture. Aquest Panell va tractar temes clau amb vista a la digitalització, com el canvi cultural i de mentalitat necessaris per adaptar-se a les noves tecnologies, els riscos associats a la implementació de les mateixes o les principals accions a dur a terme per accelerar aquest canvi cultural i tenir un impacte positiu en el menor termini possible.