La Diputació posa en marxa acceleradores per impulsar empreses emergents

  'Camp Tgn Up' i 'Ebre Up' seran espais de trobada, formació, assessorament i treball en xarxa

  La Diputació de Tarragona coordina una iniciativa destinada a impulsar empreses amb projectes innovadors o empreses emergents (start-up) de fins a cinc anys d’existència. Es tracta de les acceleradores d’empreses ‘Camp Tgn Up’ i ‘Ebre Up’, dos espais de trobada, formació, assessorament i treball en xarxa que compten amb la participació de catorze entitats de la demarcació.

   

  Les dues acceleradores d’empreses ofereixen un programa d’acompanyament, de vuit mesos de durada, adreçat a deu start up del Camp de Tarragona i deu més de les Terres de l’Ebre. El període d’inscripció de les empreses que vulguin formar part del programa ja és obert a les Terres de l’Ebre, i a partir del 15 de febrer s’obrirà al Camp de Tarragona. En la selecció d’empreses es valorarà que la idea de negoci sigui innovadora, que el seu producte o servei ja facturi, que tingui una visió internacional o que es treballi amb les xarxes de comunicació actual.

   

  Cada start up tindrà a la seva disposició a un grup de persones especialitzades en gestió empresarial que desenvoluparan accions d’assessoraments individualitzades, de mentoring i transferència de coneixement, fins a un total de 25 hores. A més, disposaran de 120 hores de formació d’experts en àmbits com les metodologies emprenedores, fonaments econòmicofinancers, fonts de finançament, màrqueting, gestió del factor humà, internacionalització, dimensió tech de l’empresa, aspectes legals, eines de comunicació i presentació de projectes. Cadascuna de les catorze entitats participants al programa realitzarà diferents jornades i seminaris relacionats amb aquests àmbits.

   

  ‘Camp Tgn Up’ i ‘Ebre Up’ compten amb el suport d’ACCIÓ de la Generalitat. En el cas del Camp de Tarragona, les entitats que hi participen són l’Ajuntament de Reus (Redessa), l’Ajuntament de Tarragona (Tarragona Impulsa), l’Ajuntament del Vendrell (l’Eina), l’Ajuntament de Valls (Vallgenera), Concactiva del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el Consell Comarcal del Baix Camp, el Consell Comarcal del Baix Penedès, el Consell Comarcal del Priorat, el Consell Comarcal del Tarragonès i la Universitat Rovira i Virgili (URV Emprèn). Pel que fa a les Terres de l’Ebre, els ens participants són el Viver d’Empreses de Tortosa, la Cambra de Comerç de Tortosa i també URV Emprèn.

   

  L’acceleradora ‘Camp Tgn Up’ s’ubicarà a Reus, a les instal·lacions de l’Antiga Escola d’Art i Disseny de la Diputació, al passeig de la Boca de la Mina, i acollirà diferents iniciatives de formació relacionades amb el projecte. Altres es duran a terme a les entitats col·laboradores, en funció del cas. Pel que fa a la seu de l’ ‘Ebre Up’, estarà situada al Viver d’Empreses de Tortosa, a la carretera de la Nova Estació.