El Dipòsit del Pla de l’Aigua obre les portes a la ciutadania

  Es podrà visitar els caps de setmana de manera gratuïta i també es poden concertar visites comentades

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  El Dipòsit del Pla de l’Aigua obre portes a la ciutadania tots els caps de setmanaperquè coneguin aquesta espai patrimonial de la ciutat. La visita és lliure, de les 12 a les 14 h, i gratuïta. També es poden concertar visites concertades. Està ubicat al carrer de Múrcia, 10.

  Aquest és el primer dipòsit d’aigües de la ciutat de Lleida, construït a finals del segle XVIII per garantir el subministrament d’aigua potable a la població. Iniciat l’any 1784 i acabat 8 anys més tard, és subterrani i està cobert per sis voltes de canó que reposen sobre vint-i-cinc pilars. S’omplia de l’aigua provinent del canal de Pinyana, que es distribuïa a la població mitjançant sis fonts monumentals, algunes de les quals encara es mantenen al centre històric de la ciutat. Constitueix un espai magnífic i sorprenent, desconegut per a molts.

  Aquest espai és un dels quatre que formen el Museu de l’Aigua de Lleida. És un museu de territori que explica els vincles entre la ciutat i l’aigua, aprofundint en els diferents usos que se li ha donat al llarg del temps, i custòdia el patrimoni de l’aigua de la ciutat. Està format pel campament de La Canadiense (exposicions “La força de l’aigua. El Dr. Pearson i les obres de La Canadiense a Lleida” i “Aigües del món”); els pous del gel, el molí de Sant Anastasi i el dipòsit.

  Igualment, el Museu de l’Aigua (a l’avinguda de Miquel Batllori, 52) ofereix visites guiades i jornades de portes obertes als seus espais, activitats educatives per a centres educatius, rutes pels paisatges de l’aigua, activitats de difusió, exposicions temporals, recerca i publicacions.