Diferents grups municipals presenten una moció per reconèixer el Govern legítim de Catalunya

    ERC-MES-MDC, PEdCAT, CUP i UpA proposaran la moció conjunta en el proper consell planari del 17 de novembre

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Quatre representants dels diferents grups municipals, ERC-MES-MDC, PEdCAT, CUP i UpA, han presentat aquest matí la moció conjunta que es debatrà al consell plenari del 17 de novembre per al reconeixement del Govern legítim de Catalunya.

    El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Pau Ricomà, ha declarat que abans de tot s’havia de recordar que un Ple anterior “es va rebutjar l’aplicació del 155 i per tant les mesures d’aquest”, fent referència així a l’anul·lació del president Puigdemont i al Govern català. “Seria absurd que no s’aprovés la moció”, va reafirmar la consellera municipal del Partit Democràtic PDeCAT, Cristina Guzmán, per aclarir que el fet de no acceptar l’aplicació de l’article 155 comporta reconèixer la legitimitat del Govern de la Generalitat.

    Per altra banda la portaveu del grup municipal de la CUP, Laia Estrada, va dir que el document que es presentaria “no té pes ideològic” i que només és “un recull dels esdeveniments que han anat succeint”. Al mateix acte el portaveu del grup municipal d’Units, Josep Maria Prats, va remarcar la seva posició no independentista i el seu suport a la moció: “per davant de tot hi ha la democràcia i no es pot invalidar a cop de decret”, va afirmar el portaveu.