Per evitar que es detectés el frau, es modificaven els conceptes dels albarans i les factures, on constava la compra d’un producte alimentari tipus gelatina especialment indicat per a persones de la tercera edat ingressats al centre sociosanitari. El fet que durant els últims temps el centre dispensés la gelatina en racions monodosi i no a granel hauria aixecat les primeres sospites del frau. Els Mossos calculen que al llarg de cinc anys el frau es va elevar a 45.000 euros.
Els agents van acabar detenint el cap de cuina, Martí Gas, veí de Xerta, i el comercial de Codina Catering, resident a Lleida, el passat 11 d’octubre. El director de l’Hospital –responsable de la gestió del centre només per sota de la directora general-gerent- va acabar sent detingut a Tortosa el passat 27 d’octubre quan tornava d’un viatge a l’estranger. Tots ells van quedar en llibertat després de declarar en seu policial a l’espera de presentar-se davant l’autoritat judicial. El jutge de Tortosa també ha citat com a investigada en el cas la gerent de Càtering Codina.
Arran de les actuacions policials i judicials, l’Hospital de la Santa Creu, de titularitat municipal i gestionat per la societat Sagessa, va suspendre de feina fa unes setmanes i va obrir sengles procediments disciplinaris al director del centre i el cap de cuina. Els expedients, que es troben encara pendents de resolució, podrien acabar amb l’acomiadament de tots dos.