Detingut un dels set investigats d’Arran per l’intent d’ocupació de la seu del PP de Barcelona

    Els Mossos detenen el militant a mig matí quan sortia de casa i l'haurien traslladat a la Comissaria de les Corts

    Un dels set investigats d’Arran, les joventuts de la CUP, que estan investigats per l’intent d’ocupació de la seu del PP de Barcelona a finals del passat mes de març, hauria estat detingut pels Mossos d’Esquadra, a mig matí d’aquest diumenge, quan sortia de casa seva. La policia catalana ha confirmat la detenció, feta per ordre judicial. Segons fonts d’Arran Jovent, el detingut ha estat traslladat “contra la seva voluntat” a la Comissaria de Les Corts. El moviment de les joventuts cupaires han convocat una concentració de rebuig per aquesta tarda a les 17:00 hores, a les portes de la seu policial. El jove està investigat per delictes de desordre públic i danys, juntament amb sis companys més del jovent de l’Esquerra Independentista que no es descarta que també puguin ser detinguts. Els set militants no van anar a declarar el passat 1 de juny al Jutjat d’Instrucció 11 de Barcelona, on se’ls havia citat.
    Com han explicat fonts d’Arran i han confirmat els Mossos d’Esquadra, un dels militants encausats per l’acció d’inici de campanya pel referèndum que es va fer a la seu de PP al mes de març ha estat detingut, per desobeir la citació judicial del passat 1 de juny per anar a declarar. Per al jovent de l’Esquerra Independentista “aquests fets s’emmarquen dins d’un repunt de la repressió de l’estat espanyol davant les passes que el poble català està fent per avançar en el seu alliberament nacional, social i de gènere”.

    Des de les joventuts de la CUP també han tornat a qüestionar que els Mossos d’Esquadra facin de “corretja d’engranatge a la repressió de l’Estat” això com el “paper” de la policia catalana en la celebració del referèndum del proper 1 d’octubre. “Avui, la celebració efectiva del referèndum es torna a posar en entredit per culpa de l’actuació dels Mossos d’Esquadra, de qui mai ens cansarem de repetir que també són forces d’ocupació”, denuncia Arran en un comunicat.

    El jovent de l’Esquerra Independentista assegura que “incrementaran la lluita al carrer per respondre contundentment a aquest nou atac” i insisteix en “la necessitat d’exercir la desobediència i la mobilització popular per defensar el referèndum, guanyar-lo i seguir bastint un procés d’autodeterminació que constitueixi els Països Catalans lliures, socialistes i feministes”.