Detingut a Lloret de Mar un membre destacat d’un clan de narcotraficants de Colòmbia

  L'home, de nacionalitat italiana, tenia una ordre internacional d'extradició dictada pels Estats Units

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  La policia espanyola ha detingut a Lloret de Mar (Selva) un home de nacionalitat italiana considerat un membre destacat d’un clan de narcotraficants de Colòmbia. L’home tenia una ordre de detenció per a la seva extradició dictada per la Interpol de Washington. Gràcies als mecanismes de cooperació policial internacional, els agents van tenir indicis que el fugitiu podia estar residint a Lloret de Mar i es va establir un dispositiu de vigilància fins a poder-lo localitzar i detenir.

  Segons les autoritats dels Estats Units, el detingut havia estat implicat en la preparació i trasllat en dos velers de dos carregaments de cocaïna amb destinació a l’Estat i altres països de la UE d’un total de 1.714 quilos, que van ser interceptats en aigües internacionals l’agost del 2014.

  Els agents de la policia espanyola van arrestar l’home el passat 22 d’agost al voltant de dos quarts d’onze del matí quan sortia de casa seva i va ser traslladat a l’Audiència Nacional, que ha de resoldre la seva extradició als Estats Units.

  Segons fonts policials, l’home s’havia refugiat a la Costa Brava amb l’objectiu d’evitar ser localitzat i capturat. De fet, hi va passar desaparcebut fins que el passat mes de juny les autoritats nord-americans van detectar la seva possible presència a Lloret de Mar.

  El presumpte narcotraficant tenia una ordre d’extradició dictada el passat 26 d’abril pel Tribunal dels Estats Units del Districte de Massachusets i la Interpol la va traslladar a la policia espanyola perquè detinguessin el sospitós.