Detinguda la cuidadora d’una àvia amb Alzheimer per sostreure-li gairebé 100.000 euros

  L'arrestada es va guanyar la confiança de la víctima i va estar traient diners del seu compte des del 2015

  Els Mossos d’Esquadra han detingut la cuidadora d’una dona de 81 anys malalta d’Alzheimer per estafar-li 98.430 euros a Barcelona. La investigació es va iniciar quan els familiars van denunciar que havien detectat una desviació d’una gran quantitat de diners de la víctima i apuntaven que la presumpta autora era la cuidadora, una dona de 29 anys de nacionalitat argentina. Segons fonts policials, la treballadora va aprofitar que s’havia guanyat la confiança de la víctima per encarregar-se de diverses tasques rutinàries i aconseguir l’accés a la seva llibreta i les targetes bancàries. A partir del 2015 va començar a retirar diners que posteriorment s’acabaria traspassant al seu propi compte bancari i fins aquest any es va traspassar un total de 98.430 euros. Després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs.

  Els Mossos van comprovar com la detinguda retirava els diners –quantitats que oscil·laven entre els 300 i els 600 euros- al caixer més proper del domicili de la víctima i uns dies més tard n’ingressava una part o tot l’import al seu propi compte bancari.

  Els agents van poder comprovar que els diners ingressats per la detinguda al seu compte bancari guardaven una relació proporcional amb els diners retirats del compte de la víctima. A més, també va fer més evident la seva autoria el fet que ingressés els diners pocs dies després d’haver-los retirat i que ho fes a la mateixa oficina, indicant-hi el concepte “salari”, cosa que donava a entendre que eren despeses de feina de la dona per a qui treballava.

  A banda de tots aquests reintegraments, que cada cop eren més freqüents, la detinguda va ordenar una transferència de 3.000 euros des del compte de la víctima i figurant-hi ella com a destinatària i amb el concepte “treball”. Així mateix, els familiars defensaven en tot moment que la víctima no tenia cap despesa extraordinària ni cap motivació que suposés una despesa ingent de capital.

  La treballadora va ser citada a dependències policials per declarar sobre els fets, però no va saber explicar l’origen de tots aquells ingressos, motiu pel qual va ser detinguda. Finalment, el 8 d’abril va a passar a disposició del jutge, que va quedar en llibertat amb càrrecs.