Detenen el propietari d’un desballestament il·legal del Prat després de robar amb un toro un turisme estacionat

  Els Mossos van poder recuperar el vehicle sostret i ja ha estat retornat al seu legítim propietari

  Els Mossos d’esquadra van detenir el passat 8 de gener el propietari d’un taller de desballestament de vehicles il·legal del Prat de Llobregat després d’haver robat un turisme estacionat al carrer amb una elevadora i una grua. El detingut té 47 anys i és de nacionalitat espanyola i veí de la població. L’home tenia al seu taller un vehicle del mateix model i color que volia reparar amb les peces del turisme que va robar. Els agents van poder recuperar el turisme robat i ja ha estat retornat al seu legítim propietari.

  Els investigadors van tenir coneixement dels fets el passat 3 de gener quan una persona va denunciar que li havien sostret el seu turisme que tenia estacionat a la via pública, al Prat de Llobregat. Els Mossos van iniciar les indagacions al voltant del lloc del robatori i, gràcies a les càmeres de seguretat d’una empresa propera, van poder recuperar la seqüència completa del robatori del turisme.

  Fruit de les imatges recollides, els agents van identificar l’elevadora i la grua emprades en el robatori i poc després les van localitzar en una nau propera i van detenir el responsable del taller com a presumpte autor del robatori amb força del turisme sostret.

  A l’interior de la nau industrial, els mossos van localitzar un total de 20 turismes i 25 motos i ciclomotors en procés de desballestament sense que el titular del taller pogués presentar cap document acreditatiu de les baixes a la DGT dels vehicles. A més, el detingut no tenia autoritzada cap activitat de desballestament de vehicles, ni pòlissa d’assegurances, ni codi de gestor de residus, ni els certificats de destrucció dels vehicles dipositats en el local, motiu pel qual els mossos el van denunciar per les diferents infraccions detectades, en base a la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana.

  En relació amb l’afectació al medi ambient, arran de les greus irregularitats observades en el que fa referència al tractament dels residus orgànics (olis) i inorgànics (bateries, plàstics, etc.) que genera l’activitat de desballestament de vehicles, els mossos van realitzar una inspecció i van denunciar greus irregularitats per incompliment de la normativa d’emmagatzematge i reciclatge de vehicles.

  Finalment, els investigadors van recuperar el vehicle robat amb la grua i ja ha estat retornat al seu legítim propietari. El detingut, amb cinc antecedents policials, serà citat en breu en seu judicial.