Detenen nou persones i intercepten 33 quilos de cocaïna pura al port de Barcelona

  La Guàrdia Civil desarticula dos grups que volien introduir la droga procedent de Panamà

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La Guàrdia Civil ha detingut nou persones i ha interceptat 33 quilos de cocaïna pura al port de Barcelona. La droga estava amagada en un carregament d’escalfadors d’aigua que dues organitzacions, assentades a la província d’Alacant, pretenien introduir des de Panamà. Els dos grups han quedat desarticulats. Dels nou detinguts, quatre són espanyols i cinc són colombians. Se’ls acusa dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal, però també de robatori en habitatge en el cas dels espanyols. S’han fet quatre registres, un a Torrevella, un a Orihuela i 2 a Benferri, totes localitats d’Alacant. Els agents han trobat una pistola, tres vehicles i 1.500 euros.

  La investigació va començar arran d’un robatori en un habitatge d’una família de nacionalitat malaia a Benferri. Els agents van esbrinar que una de les persones sospitoses també s’estaria dedicant a la venda de substàncies estupefaents en diferents municipis de la zona. A més, tenia relació amb un grup de nacionalitat colombiana dedicat al tràfic de drogues.

  Totes les cites que l’investigat va tenir amb aquest grup es feien en llocs públics per no aixecar sospites i prenent mesures de seguretat per evitar ser vigilats. Durant la investigació es va constatar que el grup colombià volia introduir un carregament de cocaïna a l’Estat amb la col·laboració dels membres de l’altre grup.

  Els agents van avisar els seus companys del port de Barcelona, que van interceptar el carregament d’escalfadors. Després de diverses hores desmuntant-los van trobar la droga en les resistències.

  Els membres de l’organització colombiana, vigilats per perill de fuga, van ser detinguts a Orihuela. També es van fer registres on es va trobar nombrosa documentació relacionada amb la logística i el sistema d’enviament de la droga des de Panamà.

  A Benferri es van detenir dues persones, de nacionalitat espanyola, relacionats amb l’organització colombiana. En el seu habitatge es van trobar els objectes robats a la família malaia, a més d’una pistola, cocaïna i elements de pesatge i manipulació de la droga.