Detenen un home per simular robatoris i cobrar de les asseguradores

    Va denunciar dos cops el furt d'una tauleta electrònica i un rellotge i se l'acusa d'un delicte de simulació i estafa

    Els Mossos d’Esquadra van detenir dijous passat un home de 32 anys i veí de Sant Andreu de la Barca com a presumpte autor d’un delicte de simulació de delicte i estafa. Va ser arrestat després de comprovar que ja havia denunciat el 2015 el furt i el robatori violent de la mateixa tauleta electrònica i rellotge. També se l’acusa d’un delicte d’estafa perquè ja havia cobrat de les asseguradores en tres ocasions el valor dels objectes denunciats com a sostrets.
    La investigació es va iniciar el 23 de novembre de 2017 quan un home va denunciar haver estat víctima d’un robatori amb violència i intimidació a la via pública a Sant Andreu de la Barca. Poc després, els investigadors van esbrinar que, entre els objectes presumptament sostrets hi havia una tauleta electrònica i un rellotge que la mateixa persona ja havia denunciat com a robats en dues ocasions prèvies, a Sant Andreu de la Barca i a l’estació de Sants, tots dos el 2015. Les gestions realitzades amb les companyies asseguradores van demostrar que ja havien indemnitzat la víctima en dues ocasions, coincidint els robatoris denunciats. El detingut serà citat properament en seu judicial.

    Per simulació de ser responsable o víctima d’un fet delictiu, el Codi Penal estableix una pena d’entre sis i dotze mesos. Pel que fa al delicte d’estafa, pot comportar una pena de sis mesos a tres anys de presó si la defraudació supera els 400 euros.