Detenen el reusenc Víctor Terradellas en la macrooperació anticorrupció

    També han detingut a la seva dona, Judit Aixelà

    La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional ha dut a terme durant aquest matí una macrooperació policial contra un presumpte delicte de desviacions de diners públics de subvencions a diversos punts de Catalunya, entre ells Reus. El president de la fundació CATmón a Reus, Víctor Terradellas, ha estat detingut en el marc d’aquesta operació, i també la seva dona, Judit Aixalà, després que s’escorcollés el seu domicili. Segons la policia nacional, s’han realitzat 14 escorcolls a diversos despatxos de les seus de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i d’algunes entitats sense ànim de lucre, entre les quals estaria la seu de CATmón a Reus. També ha transcendit que moltes de les entitats implicades estarien vinculades amb CDC.

    Aquest dijous al matí, la Policia Nacional ha realitzat un registre al número 7 del carrer de les Carnisseries Velles, on se situa el domicili del matrimoni entre Víctor Terradellas i Judit Aixalà, tots dos detinguts en el marc d’una macrooperació contra presumptes desviacions de diners públics de subvencions. Gairebé una vintena d’agents del cos policial custodiaven l’emplaçament, quan ha sortit la detinguda Judit Aixalà precedida de més agents amb les caixes de documentació que s’han obtingut del registre. Un desplegament que l’advocat per a la causa de Judit Aixalà, Lluís Gibert, ha considerat “exagerat”, tot i que ha apuntat que de vegades “aquests són els protocols a seguir”. Gibert també ha explicat que, segons les seves informacions, Aixalà seria traslladada a la comissaria de la Policia Nacional de la Verneda, a Barcelona.

    Aquesta actuació s’ha realitzat en el marc d’una macrooperació a nivell català, amb la qual s’haurien detingut ja un total de 29 persones, segons la Policia Nacional. L’operació Estela, segons les mateixes fonts, han destapat un “presumpte frau de les subvencions de la Diputació de Barcelona, diners destinats a prestar assistència tècnica a països en vies de desenvolupament i que no arribava als seus beneficiaris”.