Detenen dues persones carregades amb sacs de marihuana

  Els Mossos els van aturar per fer un avançament prohibit i van trobar els sacs de marihuana que portaven dos individus de nacionalitat anglesa

  Els Mossos d’Esquadra van detenir dues persones el divendres 17 de novembre que van ser interceptades a Sitges per una patrulla de trànsit després de fer un avançament prohibit i que duien sacs plens de cabdells de marihuana al cotxe. Són dos individus de nacionalitat anglesa de 34 i 19 anys que, segons la policia, també duien 6.725 lliures esterlines i 4.560 euros en efectiu. Els fets van tenir lloc el mateix dia quan cap a les 18.20 h, agents dels Mossos van observar com un turisme feia un avançament sense respectar la línia contínua al quilòmetre 164,3 de la carretera C-31, en terme de Sitges. Quan els mossos van aturar el vehicle van observar que els seients de darrera eren plens de bosses d’escombraries industrials farcides de marihuana.
  Durant l’escorcoll del vehicle els agents van localitzar una dotzena de bosses plenes de cabdells de marihuana que pesaven 36,7 quilos. A més, quan van escorcollar els dos ocupants del turisme els van localitzar quatre telèfons mòbils, 6.725 lliures esterlines i 4.560 euros en efectiu, presumptament resultat de la venda de marihuana.

  Cal destacar que el preu de la marihuana comissada hauria assolit un valor de venda al mercat il·legal d’entre 60.000 i 200.000 euros, en funció de si es ven a l’engròs o al detall. Davant les evidències els agents van detenir els dos homes per un delicte contra la salut pública. Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l’ingrés a presó dels dos arrestats.

  Plantació interior

  D’altra banda, els Mossos van detenir quatre persones més el mateix divendres 17 en una altra actuació. Es tracta de quatre homes de 37 a 39 anys. Un és de nacionalitat sèrbia i els altres tres són croates. Els Mossos els acuses d’un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues, a Vilanova i la Geltrú. A un d’ells, a més, se l’acusa de falsificació documental.

  Els fets van tenir lloc el mateix dia quan una patrulla va identificar els ocupants d’un vehicle de matrícula italiana, estacionat davant d’una casa del municipi. Segons el relat policial, els agents van percebre que un dels ocupants del vehicle desprenia l’olor característica de la marihuana, per la qual cosa van decidir identificar-los a tots.

  Els identificats van permetre als agents entrar al domicili davant del qual hi havia el cotxe aparcat i hi van descobrir un cultiu interior de marihuana, amb nombroses plantes en fases diverses de creixement i tota la instal·lació necessària per cultivar-les. Per tot plegat se’ls va detenir.

  Posteriorment es va detectar que un dels homes s’havia identificat amb un document falsificat. Sobre ell pesava una ordre d’extradició de la Interpol derivada d’una ordre de detenció internacional pendent. A aquest individu també se li atribueix un delicte de falsedat documental.

  En total es van comissar 924 plantes de marihuana i 22,3 quilograms de cabdells, 600 euros en metàl·lic i les eines, estris i la instal·lació necessàries per al cultiu intensiu. Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l’ingrés a presó dels quatre arrestats.