Desmantellen una plantació de marihuana a l’interior d’un habitatge adossat a Segur de Calafell

    Agents de la Guàrdia Civil i de la policia local despleguen una operació conjunta que acaba amb quatre persones detingudes i el decomís de 305 plantes

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
    Agents de la Guàrdia Civil i de la policia local de Calafell han desmantellat una plantació de marihuana a l’interior d’un habitatge adossat d’una urbanització del nucli de Segur de Calafell i han detingut tres homes i una donat com a presumptes responsables dels delictes de tràfic de drogues i defraudació del fluït elèctric. En l’operació es van decomissar 305 plantes, un quilo de marihuana i nombrosos estris per al cultiu. La investigació es va iniciar quan ciutadans van alertar la Guàrdia Civil del possible conreu en dos habitatges adossats de la urbanització Segur de Dalt. Els investigadors van constatar als immobles l’existència d’elements per al conreu interior de les plantes, com un gran dipòsit d’aigua i extractors d’aigua, d’on emanava una forta olor de marihuana. En l’escorcoll posterior amb manament judicial, els agents van observar que un dels habitatges s’havia dividit en dos zones: la primera i segona planta com a residència, mentre que la planta baixa es destinava al conreu, manipulació i assecat de la marihuana.
    Per mantenir les condicions òptimes del cultiu, els detinguts haurien utilitzat plaques de pladur folrades amb aïllants dels que s’utilitzen a les cambres frigorífiques. Així, a la planta baixa els agents van trobar les més de 300 plantes, en fase adulta, i darrere d’una porta que separava els dos habitatges van descobrir una habitació que s’havia condicionat com a assecador, on van trobar un quilo de marihuana, així com maquinària i estris per al cultiu amb l’objectiu de maximitzar la capacitat de producció.

    Els detinguts són tres homes i una dona, d’entre 30 i 40 anys, de nacionalitats romanesa i espanyola.