Desmantellen una plantació amb 500 plantes de marihuana a Roda de Berà

  Els implicats, un d'ells menor d'edat, tenien una plantació clandestina dins d'una casa ocupada, propietat d'un banc

  La Guàrdia Civil del Vendrell i la Policia Local de Roda de Berà, han desmantellat una plantació tipus ‘indoor’ amb gairebé 500 plantes de marihuana a les habitacions d’un habitatge ubicat a les afores del nucli urbà de Roda de Berà (Tarragona). Hi ha un detingut com a suposat autor dels delictes de tràfic de drogues (cultiu i elaboració de marihuana), usurpació d’habitatge i frau de fluid elèctric.
  La investigació va començar l’octubre de l’any passat, gràcies a la col·laboració ciutadana, quan diversos residents de la urbanització van alertar que un habitatge propietat d’una entitat bancària s’havia ocupat i al seu interior s’hi podria estar cultivant marihuana.
  Per aquest motiu, la Policia Local de Roda de Berà i la Guàrdia Civil van establir diferents operatius per comprovar que a l’habitatge hi havia diversos elements destinats al cultiu interior de plantes i que, en apropar-s’hi, es podia sentir olor a marihuana. Es va iniciar una operació conjunta amb la finalitat de localitzar i desmantellar la plantació clandestina, així com la identificació dels seus responsables.

  De la investigació en relació a l’immoble, es va poder descobrir que l’habitatge era propietat d’una entitat bancària i que s’havia ocupat amb l’única intenció d’establir una plantació de cànnabis clandestina, ja que els seus responsables, un d’ells menor d’edat, vivien en un habitatge d’un altre terme municipal. Es desplaçaven a diari fins a la casa ocupada per cuidar i mantenir la plantació.

  Després d’obtenir l’ordre judicial d’entrada i registre, es va establir un dispositiu per entrar a l’habitatge, on es va descobrir una plantació composta per 487 plantes de marihuana, així com un complex entramat de material propici per al cultiu eficient de les plantes. Com a resultat de l’actuació, es va procedir a la detenció d’un home de 35 anys d’edat, amb antecedents pels mateixos fets, com a presumpte autor dels delictes de tràfic de drogues, usurpació d’habitatge i frau de fluid elèctric Després de prestar declaració en dependències policials, va ser posat en llibertat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell i quedant l’implicat menor a disposició de Fiscalia de Menors de Tarragona.