Desarticulen un grup criminal de la zona de Barcelona per robar en almenys 20 domicilis

  El jutge decreta presó per a sis dels nou detinguts

  Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal d’origen albanès especialitat en robatoris amb força en domicilis. Segons informa la policia catalana en un comunicat, el passat 18 de desembre van detenir vuit homes a l’Hospitalet de Llobregat i un a Barcelona com a presumptes autors d’almenys vint robatoris amb força en domicilis de les comarques de l’Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Vallès Occidental. El jutge va decretar l’ingrés a presó per a sis dels detinguts i llibertat amb càrrecs per als altres tres. La investigació es va iniciar a mitjans de novembre i la fugida a França i Itàlia de dos dels membres més actius de l’entramat va precipitar l’operatiu policial.
  La investigació va començar quan els mossos van detectar que al Baix Llobregat s’havia produït un augment considerable de robatoris amb força a domicili seguint sempre un mateix patró delictiu. Els investigadors van comprovar que els responsables dels robatoris serien els membres d’un grup que feia uns dies s’havien assentat a l’Hospitalet de Llobregat.

  Es tracta d’un grup integrat per 15 persones de nacionalitat albanesa que va arribar a Barcelona i, segons els Mossos, actuava de manera coordinada i des de feia mesos per robar en cases aïllades i plantes baixes de la capital catalana i l’àrea metropolitana. A més, van decidir desplaçar-se a l’Hospitalet de Llobregat com a conseqüència de l’increment de presència policial al districte barceloní de Ciutat Vella.

  El grup disposava de quatre pisos francs a l’Hospitalet de Llobregat i dos vehicles per desplaçar-se fins al lloc dels robatoris. Segons els Mossos, per dificultar la tasca policial, un dels vehicles que utilitzaven constava a nom d’un testaferro i l’altre era conduït per un home, d’origen dominicà, que els feia de xofer. El grup també utilitzava la xarxa de transports metropolitans pels seus desplaçaments i evitar els controls policials de les carreteres.

  El 15 de desembre es va organitzar un dispositiu policial per a detenir els membres del grup després de constatar que estaven preparant la fugida de Catalunya. Les detencions van acabar dos dies després. Els nou detinguts tenen antecedents en altres països de la Unió Europea (UE) de la mateixa tipologia delictiva.

  Amb l’autorització del jutjat d’instrucció número 3 de l’Hospitalet de Llobregat, els Mossos van fer quatre entrades i perquisicions a quatre domicilis d’aquesta ciutat del Barcelonès, on van recuperar gran quantitat de material presumptament sostret i que s’està analitzant per ser retornat als seus propietaris.

  La investigació continua oberta i els Mossos no descartes més detencions.